Vesić: Prihodi "Beogradske zime" 50 puta veći od troškova

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: Prihodi “Beogradske zime” 50 puta veći od troškova

  Grad Beograd je za organizaciju svih programa u okviru manifestacije “Beogradska zima” potrošio 49,9 miliona dinara, a prihod u turizmu i uslugama u glavnog gradu bio je oko 2,5 milijarde dinara više nego u istom periodu pre godinu dana, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

  “Beogradska zima” organizovana je od 15. decembra prošle godine do 15. februara ove godine i tom periodu su se u gradu koji je bio praznično ukrašen održavali brojni kulturni i zabavni programi finansirani iz gradske kase, a Vesić je bio na čelu organizacionog odbora te manifestacije.

  Vesić je istakao da je Beograd prihodovao 50 puta više nego što je uložio u tu manifestaciju, saopštila je Gradska uprava.

  On je naveo da je po podacima Turističke organizacije Beograda u decembru 2016. godine u Beogradu boravilo 19 odsto više stranih turista nego pre godinu dana, dok ih je u januaru ove godine bilo devet odsto više.

  “Ovi podaci jasno potvrđuju opredeljenje Grada da se doček Nove godine, koji je jedna od najvažnijih turističkih manifestacija, organizuje svake godine na ovakav način jer se time obezbeđuju mnogo veći prihodi za grad i promoviše se Beograd kao turistička destinacija”, rekao je Vesić.

  Najavio je da će pripreme za organizaciju ovogodišnje “Beogradske zime” početi narednih nedelja.

  U izveštaju o troškovima za “Beogradsku zimu” navedeno je da je za nastup na proslovi Nove godine “Bijelom dugmetu” plaćeno 8,1 milion dinara, grupi “Bajaga i instruktori” oko 5,5 miliona dinara, pevaču Aci Lukasu 2,7 miliona dinara, a grupi “Plavi orkestar” oko 2,4 miliona dinara.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE