Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Goran Vesić

  Vesić „čuo građevince“: Ukidamo naplatu konverzije zemljišta

  Rešavanje problema građevinske industrije u Srbiji, poput izmene zakona o planiranju i izgradnji i ukidanje naplate konverzije zemljišta, biće u fokusu resornog ministarstva u narednom periodu.

  To je rečeno na sastanku ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića sa privrednicima iz više od 40 najvećih domaćih građevinskih kompanija u Privrednoj komori Srbije (PKS).

  Vesić je poručio da će se boriti za građevinsku industriju i da je spreman da čuje sve probleme sa kojima se suočava ta grana prvirede u Srbiji, objavila je PKS.

  Ministar je rekao da će, kao i danas, redovno održavati sastanke sa predstavnicima građevinske industrije, uz podršku Udruženja za građevinsku industriju PКS.

  „Održao sam sastanak sa građevinskim kompanijama. Čuo sam njihove probleme, predloge, inicijative. Samo ako budemo radili zajedno, radnici u ovom sektoru moći će da imaju veće plate, otvaraće se nova radna mesta, a naša zemlja će brže da se razvija“, napisao je Vesić na Tviteru.

  „Privreda je izuzetno osetljiva na sve poremećaje koji se dešavaju globalno, građevinska industrija posebno. Poremećaji cena logistike i građevinskih materijala su do te mere uticali na građevinsku industriju, koja je bila motor rasta BDP i razvoja, da se sada ona nalazi pred velikim izazovima“, naveo je na sastanku direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: BIZLife, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE