Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Verica Mitić – žena vatrogasac koja je uvek znala čime će se baviti

  Svako je od nas u detinjstvu bio suočen sa pitanjem čime želi da se bavi kada poraste, a mnogi su godinama menjali odgovor na ovo pitanje. Ne i Verica Mitić – prva dama-vatrogasac u kompaniji NIS.

  Ljudi koji poznaju Vericu ne mogu da je zamisle nigde osim vojske, policije ili vatrogasne jedinice.  Izabrala je ovo poslednje pa je tako u maju ove godine postala deo tima Vatrogasne jedinice NIS-a u Požegi a, kako ističe, njen posao je dinamičan i pruža mogućnost konstantnog usavršavanja.

  „Poziv vatrogasca iziskuje dobru kondiciju i fizičku snagu, kako bismo maksimalno bili spremni za svaku intervenciju. Nedavno sam u sklopu Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Požege čiji sam član, učestvovala u gašenju šumskog požara na obroncima planine Zlatibor, a iskustvo stečeno kroz dosadašnji rad u NIS-u mi je pomoglo da se izborim sa požarom na najbolji mogući način“, navodi Verica i dodaje da sveukupnom pozitivnom utisku o radu u Vatrogasnoj jedinici NIS-a doprinosi predusretljivost kolega i odlična komunikacija, što omogućava bolju organizaciju na terenu.

  Ipak, pre nego što je obukla uniformu NIS-ove vatrogasne službe, Verica je ostvarila svoj dečiji san – šest godina radila je kao profesionalni vojnik u Vojsci Srbije:

  „Niko u moj porodici nije bio vojno lice i ja sam jedina u familiji odlučila da idem tim nesvakidašnjim putem. To mi je bila želja još od malih nogu. Tim periodom svog života se baš ponosim. Dosta toga sam naučila, a i ojačala sam na neki način. Čest boravak u kopnenoj zoni bezbednosti, logorovanje na nepristupačnim terenima, vojne vežbe– samo su deo poslova koji su obavljaju u vojnoj službi“, navodi Verica koja svoju karijeru u Vojsci opisuje uz pomoć tri reči – disciplina, odricanje i odgovornost.

  Prva dama – vatrogasac u istoriji naše najveće naftne kompanije ističe da je imala tu sreću da uvek bude okružena profesionalcima u poslu i jednostavno dobrim ljudima. Kako navodi, uz takvu podršku ne plaši se nijedne vatrene stihije i spremna je da se uhvati u koštac sa svim izazovima koji hrabar poziv vatrogasca nosi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE