"Odluka o Rio Tintu na nacionalnom ili regionalnom referendumu"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Odluka o Rio Tintu na nacionalnom ili regionalnom referendumu”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će odluka o projektu “Jadar” kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u blizini Loznice, biti doneta na referendumu, koji će biti organizovan ili na regionalnom ili na nacionalnom nivou.

  Vučić je naveo da će odluku o projektu “doneti narod”, a za predstojeći protest protiv kompanije ocenio je da se organizuje “kako bi mu se pretilo” i kako bi ga vređali.

  On je na današnjoj konferenciji, nakon potpisivanja ugovora o izgradnji saobraćajnice auto-put Požarevac-Golubac-Veliko Gradište, naveo da se opozicija za temu Rio Tinta interesuje “ne zato što su počeli da brinu o narodu, već zato što su zabrinuti za svoje političke pozicije”.

  “Protesti u Srbiji su dozvoljeni, nismo nikada kažnjavali one koje su se protivzakonito okupljali (na protestu), osim ako nisu bili nasilni. Nisam ja doveo Rio Tinto, već (predstavnici sadašnjih opozicionih lidera)… Na njima je da razmisle šta im je bolje”, naveo je Vučić.

  Linglong u novembru treba da počne probnu proizvodnju

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi u novembru kineska fabrika automobilskih guma Linglong Tajer (Tire) u Zrenjaninu trebalo da počne sa probnom proizvodnjom.

  Vučić je rekao novinarima u Beogradu i da bi proizvodnja, “u martu najkasnije” trebalo da krene “u potpunosti”.

  Upitan o početku proizvodnje u toj fabrici i stanju kineskih radnika, on je rekao da je za njega važno da 1.000 radnika iz Srbije dobije posao.

  “Od kada ste (novinari N1) postali zainteresovani za stanje u kojem kineski radnici obavljaju svoj posao. Za mene je važno da srpski radnici dobiju posao, njih hiljadu, a postaraćemo se da proverimo u kakvom su stanju kineski radnici”, rekao je Vučić.

  Dodao je da je to jedna od fabrika koja će “drastično da osnaži” Zrenjanin i okolna mesta u Banatu.

  U fabrici guma kompanije Šangdong Linglong u Zrenjaninu, po ranijim najavama investitora, trebalo bi da radi oko 1.500 radnika.

  Pri potpisivanju ugovora o dolasku te kompanije u Zrenjanin, u martu 2019. saopšteno je da se radi o investiciji od 800 miliona evra i da je to najveća grinfild investicija koja je stigla u Srbiju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Dragan Karadarević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE