Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velika pljačka: Sa aerodroma u Torontu nestao kontejner pun zlata

  Policija istražuje veliku pljačku zlata na međunarodnom aerodromu Pirson u Torontu, odakle se često otprema zlato koje se iskopa u kanadskoj provinciji.

  Kanadski zvaničnici kažu da je više od 20 miliona kanadskih dolara (oko 13 miliona evra) u zlatu i dragocenostima ukradeno u ponedeljak, 17. aprila. Neki mediji, međutim, pišu da je vrednost ukradenog zlata daleko veća.

  Kontejner sa robom dopremljen je na aerodrom u večernjim satima i prebačen je u skladište. Policija veruje da se tamo dogodila pljačka.

  Ovo je jedna od većih pljački u kanadskoj istoriji.

  Inspektor regionalne policije Pil Stiven Duvestejn rekao je da njihov tim istražuje „sve puteve“ i opisao incident od ponedeljka kao izolovan i redak.

  Nestali avionski kontejner bio veličine 0,46 kvadratnih metara i osim zlata u njemu su bili i „drugi dragoceni predmeti“, rekao je Duvestejn na konferenciji za novinare na aerodromu.

  Zvaničnici su odbili da kažu koja je aviokompanija otpremila teret, odakle je tovar došao, kao i odredište.

  Policija sumnja da su umešane organizovane kriminalne grupe, izvestio je dnevni list Toronto san.

  Inspektor Duvestejn je rekao da je prerano o tome govoriti.

  „Prošla su tri dana, tako da naši istražitelji drže sve opcije otvorenim. Naš cilj je da rešimo ovu krađu i ne mogu da dajem više detalja“, rekao je Duvestejn.

  Lopovi nisu ušli na aerodrom, već su „pristupili skladištu koje je iznajmila treća osoba i nije pod bezbednosnim nadzorom vazdušne luke“, navodi se u saopštenju aerodroma.

  Izvor: BBC

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE