Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vagoni-cisterne

  U Britaniji najveći štrajk železnice u poslednjih 30 godina – rad obustavilo 40.000 radnika

  Velika Britanija suočila se danas sa najvećim štrajkom železnice u poslednjih 30 godina.

  Desetine hiljada zaposlenih prekinulo je rad zbog spora o platama, a blokade su postavljene u zoru i biće prisutne sve do subote, što će zaustaviti saobraćaj i Londonskog metroa.

  Oko 40.000 železničara štrajkuje zbog zamrzavanja plata i smanjenja broja radnih mesta, a sindikati smatraju da je to samo početak mogućeg „leta nezadovoljstva“ nastavnika, medicinara, pa čak i advokata koji se okreću ka industrijskoj akciji.

  Voz, železnička stanica (Pixabay)

  „Naša kampanja će trajati onoliko dugo koliko to bude potrebno“, rekao je novinarima u ponedeljak Maj Linč, generalni sekretar sindikata Železničkih, pomorskih i transportnih radnika (RMT).

  „Netvork rejl“, kompanija koja upravlja britanskom železničkom infrastrukturom, učinila je sve da izbegne današnju obustavu, naglasio je njen izvršni direktor Endrju Hejns. On je za BBC Hejns rekao da mu je „duboko žao“ zbog poremećaja sa kojima se putnici suočavaju.

  Pruga, dronovi

  Pruga (Pixabay)

  Protest železničkih radnika podrazumeva da će samo oko polovina britanske železničke mreže biti otvorena u dane štrajka sa veoma ograničenim uslugama na tim prugama, navodi Rojters.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE