Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Većina stručnjaka se slaže: Ovo je najbolji način da dobijete ono što želite iz pregovora

  „Svako ko je pregovarao sa mnom zna da mogu da budem noćna mora,“

  kaže Džoana Kols (Joanna Coles), direktorka sadržaja u magazinu „Hearst“, a bila je i urednica magazina „Marie Claire“ i „Cosmpolitan“. Takođe, ona je članica borda „Snap“.

  U jednoj epizodi podkasta za Business Insider „Success! How I Did It“, Kols je otkrila koja je njena najbolja strategija za dobar pregovor: tišina.

  Evo šta je ona rekla:

  U bilo kojoj vrsti pregovora, tišina je često vaš najbolji prijatelj jer ne želite previše da odate. Istini za volju, zaposlila sam nekog da pregovara za mene. Lakše je, i ne osećam se uvek prijatno kada moram nekome otvoreno da kažem šta je to što želim. Ali, uvek sam zadivljena kada pregovaram, i kada vidim koliko samo ljudi, sa druge strane stola, pričaju. Ljudi mnogo pričaju kada su nervozni.

  Novinarka sajt „Fast Company“ pričala je sa autorkom knjige „Think Like a Negotiator“ (Eldona Luis-Fernandez), i zaključila da je previše priče zajednička greška većine pregovarača. Nekad prodavci toliko pričaju da oteraju klijenta ili mušteriju.

  I drugi stručnjaci slažu se da tišina može da bude vrlo moćna.

  Tišina je dobro poznata taktika među uspešnim pregovaračima, ako ni zbog čega drugog a ono zbog korisnih informacija koje dobijate od druge strane, koja pokušava da popuni taj vakuum koji ste napravili,

  rekla je Keti Salit, osnivačica i direktorka konsultantske firme „Performance of a Lifetime“.

  Kim Skot, bivši Guglov i Eplov direktor i autor knjige „Radical Candor“, rekao je još ranije za Business Insider da ako želite povratnu informaciju od zaposlenih, najbolji način jeste da postavite pitanje i onda da sedite u tišini 6 sekundi. Vaši zaposleni će morati nešto da kažu da bi prekinuli tišinu.

  Izvor: BIZLife/Business Insider

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE