Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  dogovor o prekidu štrajka

  Veće plate i bonus za sve u Pošti, osim za rukovodstvo: Postignut dogovor o prekidu štrajka

  Predstavnici sindikata zaposlenih u preduzeću „Pošta Srbije“ i predsednica vlade Srbije Ana Brnabić potpisali su sporazum i postigli dogovor o povećanju plate radnicima tog preduzeća i prestanku obustave rada.

  Na sastanku je postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do četvrtka, 16. novembra u 12 časova, navodi se u saopštenju koje su prosledili vlada Srbije i „Pošta„.

  Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada, koja će biti isplaćena sa sledećom platom, zajedno sa putnim troškovima, navodi se u saopštenju.

  Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od po 25.000 dinara, najkasnije do 25. novembra.

  Šta je radnicima obećano

  Predviđeno je povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 odsto, kao i dodatno povećanje za još 10 odsto od 1. januara 2024. godine.

  To, kako se dodaje u saopštenju, čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji.

  Dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10 odsto, počevši od 1. januara 2024. godine.

  Vlada je navela da je saglasna sa prijemom dodatnih radnika u tehnologiji, a utvrđen je i obavezan šestomesečni sastanak sa najvišim rukovodstvom vlade Srbije o poslovanju, rezultatima i radnoj atmosferi u „Pošti Srbije“.

  Štrajkači tvrde da je za novi logo Pošte dato 1,5 miliona evra: Đorđević – to nije istina

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE