Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Već 650 kilometara „Turskog toka“

  Gasprom je postavio više od 650 kilometara gasovoda „Turski tok“ duž dve linije, izjavio je predsednik upravnog odbora kompanije Aleksej Miler.

  Ova godina je postala veoma važna za nas i u okviru projekta „Turski tok“. Počeli smo sa izgradnjom dve linije pomorskog dela gasovoda na ruskoj obali, a trenutno radimo u isključivo ekonomskoj zoni Turske. Do danas je izgrađeno više od 650 kilometara gasovoda, a to već prelazi 35 odsto ukupne dužine pomorskog dela gasovoda, istakao je Miler.

  Miler je dodao da će do kraja 2017. godine Gasprom izgraditi 1.380 kilometara gasovoda „Snaga Sibira“.

  Na istoku aktivno razvijamo nalazište Čajandinsko. Gradimo liniju gasovoda „Snaga Sibira“ i do kraja godine biće izgrađeno 1.380 kilometara. To je već 2/3 dužine gasovoda. I tačno na vreme ćemo 20. decembra 2019. godine početi sa snabdevanjem Kine gasom, istakao je Miler.

  Gazprom je 7. maja počeo izgradnju pomorskog dela gasovoda „Turski tok“. Projekat predviđa izgradnju dve linije kapaciteta 15,75 milijardi kubnih metara.

  Prva linija namenjena je za isporuku gasa turskim potrošačima i planirano je da se pusti u rad u martu 2018. godine. Druga linija namenjena je za snabdevanje gasom zemalja južne i jugoistočne Evrope.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Gazprom

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE