Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Vakcinišite se, pandemija će se nastaviti GODINAMA“

  Član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je delta soj koronavirusa postao dominantan u svetu, i da ukoliko želimo da ga dočekamo spremni, što više građana mora da se vakciniše i da vakcinisanje mlade populacije glavni zadatak u narednom periodu.

  Virus je opstao, on će biti sa nama, pandemija će se nastaviti godinama„, istakao je on.

  Inače, broj zaraženih virusom korona se smanjuje, mere su popuštene, ljudi su se opustili, a tokom leta najavljeno je održavanje više festivala. Kon, međutim, upozorava na mogućnost porasta broja obolelih od jeseni i na dolazak novog soja virusa korona.

  „Jasno je da ovo nema šanse da stane sa ovakvom vakcinisanošću. Nema šanse ni da stane sa ovakvom opuštenošću“, poručio je Kon i dodao da sa takvom situacijom mi dočekujemo novi soj koji je u zemljama gde je visoka stopa vakcinisanosti (Izrael, Velika Britanija) „počeo da pravi ozbiljne probleme“.

  „Moramo da se dozovemo pameti i da shvatimo da mladi imaju odnos prema imunizaciji koji je potpuno drugačiji u odnosu na onaj koji imaju stariji, i da mladi preko interneta upijaju antivakcinalne poruke“, rekao je on.

  Napominje da mlada populacija ima stav „kao da je gotovo svem a nije gotovo ništa“.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE