Vakcinisani turistički radnici u Crnoj Gori NOSIĆE BEDŽEVE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vakcinisani turistički radnici u Crnoj Gori NOSIĆE BEDŽEVE

  Svi turistički radnici u Crnoj Gori koji su vakcinisani nosiće bedž kojim će turiste obaveštavati da su bezbedni, najavila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

  Ministarka zdravlja pozvala je juče predstavnike turističke privrede da vakcinišu zaposlene.

  “Preporučujemo da se svi zaposleni u turizmu vakcinišu jer je to izuzetno važno za bezbednost i turista i samih zaposlenih. Radimo na uvođenju bedževa na kojima će pisati „Vakcinisao sam se. A ti?“ čime će se pre svega sugerisati onima koji nisu vakcinisani da to učine, znaćemo broj ljudi koji je imunizovan, a takođe će turistima ulivati sigurnost znajući da su u kontaktu sa vakcinisanom osobom”, kazala je Borovinić Bojović.

  Ona je prilikom predstavljanja zdravstvenih protokola u Institutu za javno zdravlje rekla I da je važna stavka u zdravstvenom protokolu besplatno lečenje turista u slučaju oboljevanja od Kovida-19, kao i besplatni PCR test za povratak turista u matičnu zemlju.

  Ministarka je pozvala predstavnike turističke privrede da u duhu društvene odgovornosti, ali i dužnosti struke, utiču na svoje zaposlene da se vakcinišu jer na taj način štite sebe, svoju porodicu, ali i turiste, prenela je Radio-televizija Crne Gore.

  Dodatno je objasnila i način sankcionisanja i odgovornosti zbog nenošenja maski gostiju i zaposlenih u turističkim objektima.

  “Ukoliko gost odbije da nosi masku prilikom posete restoranu, kompletna odgovornost je na njemu, a odgovornost ugostitelja je isključivo vezana za nepoštovanje mera od strane zaposlenih u tom objektu”, poručila je ministarka.

  Ove nedjelje se formiraju timovi za PCR testiranje i svaki grad će imati svoj tim, a ugostitelji su dužni da obezbijede kontakt osobu koja će biti u stalnoj komunikaciji sa najbližom epidemiološkom službom.

  U Crnoj Gori je juče na 140 punktova vakcinisano 2.984 građana prvom dozom i 283 drugom.

  Do sada je prvom dozom vakcinisano 116.481 građana, dok je revakcinisano 35.041.

  Građani svih uzrasta juče su ispred Univerzitetsko-sportskog centra u Podgorici, zbog malog broja doza koje su opredeljene za opštu populaciju, u redovima od jutra čekali na vakcinaciju „Fajzerovom“ vakcinom.

  Izvor: RTCG

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE