Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  USVOJENO: Tehnički jednom godišnje

  Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, kojima se ukida odredba koja je predviđala tehnički pregled vozila dva puta godišnje.

  Tako je potencijalna muka ogromnog broja vozača u Srbiji (prosek starosti vozila 16,4 godine) i zakonski sprečena pa će se vozila, bez obzira na starost, na tehnički pregled upućivati samo jednom godišnje.

  Ukinuta je i obaveza prvog redovnog tehničkog pregleda za novoproizvedena vozila. To u praksi znači da će vlasnici tih automobila svoje (nove) ljubimce voziti na tehnički pregled tek posle dve godine od kupovine.

  Ipak, da bi registrovali ova vozila moraju da od prozvođača – uvoznika dobiju „Potvrdu o saobraznosti“, dokaz koji sadrži tačne podatke o karakteristikama vozila.

  Uvoznici i domaći proizvođači vozila, ukoliko izdaju ovu potvrdu sa netačnim podacima biće kažnjeni u iznosu od 200.000 do 600.000 dinara.

  Potvrda je u suštini ista kao i registracioni list s tim da se unose i neki dodaci poput fabrički ugrađene kuke ili druge fabrički homologizovane opreme, rekao je za Novosti Milan Belin, direktor kompanija Reno-Nisan Srbija.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE