USVOJENO: 3.000 RSD za vakcinisane, bolovanje 65 odsto za nevakcinisane

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  USVOJENO: 3.000 RSD za vakcinisane, bolovanje 65 odsto za nevakcinisane

  Vlada Srbije usvojila je Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i suzbijanje koronavirusa, u vidu dodatnih 3.000 dinara za sve građane koji do 31. maja prime bar prvu dozu vakcine protiv virusa.

  Kako se navodi u saopštenju, od 1. do 15. juna preko sajta Uprave za trezor biće otvoren portal za prijavljivanje građana za tu novčanu pomoć, a po isteku roka za prijavljivanje počeće isplata koja će trajati do kraja juna.

  Novčanu pomoć primiće i svi penzioneri koji se vakcinišu do kraja maja, ali za njih će isplata ići po automatizmu i nije potrebno da se prijavljuju.

  Na sednici je usvojena i dopuna Zaključka vlade od 2. aprila 2020. godine, kojom bi se naknada zarade u visini od 100 odsto osnova za naknadu zarade isplaćivala samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene infekcije koronavirusom, a koji su vacinisani, kao i zaposlenima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani.

  Nevakcinisani zaposleni sa potvrđenim kovidom dobijaće za vreme bolovanja naknadu u visini 65 odsto zarade.

  “Stop birokratiji”

  Članovi Vlade usvojili su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti, čiji je osnovni cilj realizacija vladinog projekta “Stop birokratiji”, a koji se odnosi na smanjenje administrativnih troškova građanima Srbije prilikom oglašavanja lične karte nevažećom.

  Ukoliko građanin izgubi ličnu kartu biće dovoljno da je objavi nevažećom na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova. Izmenama zakona predviđeno je da za izdavanje lične karte maloletnom licu starijem od 16 godina bude dovoljna saglasnost samo jednog roditelja”, navodi se u saopštenju Vlade.

  “Zeleni most”

  Članovi Vlade usvojili zaključak kojim su stvoreni uslovi da Srbija prihvati Povelju o programu partnerstva “Zeleni most”, koja trenutno u članstvu ima 16 zemalja Evrope i 16 nevladinih organizacija.

  Kako se navodi, pristupanjem Srbije stvara se okvir za saradnju sa zemljama potpisnicama, sa idejom da se ubrza globalni prelazak na zelenu ekonomiju promovisanjem tehnologija i najboljih praksi.

  “Suština Povelje je da se ubrza promocija strateških investicionih projekata, čije sprovođenje podrazumeva različite oblike partnerstva u domenu javnog i privatnog sektora, a gde javne inicijative igraju važnu ulogu”, kaže se u saopštenju Vlade.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   CEO ŽIVO PLAĆAM ZDRAVSTVENO I NEKO ĆE DA MI ODREDI DA POKRIVA SAMO 65% ZA JEDNU BOLEST ZBOG VAKCINE??? ŠTA NIJE U REDU SA VAMA I DA LI ZNATE DA JE VAKCINA PRAVO IZBORA POSEBNO ZATO ŠTO NIJ ENEKA REDOVNA KOJA JE ISPITIVANA 5-10 GODINA NEGO JE ODMAH U UPOTREBI. A KO I KOLIKO POKRIVA KADA SE DOBIJE KOVID NAKON VAKCINACIJE ILI AKO VAKCINA NAPRAVI NEKI PROBLEM KAO MOM UJAKU?!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE