Usvojen zakon o pomoći mladima: Od 1. februara kreće isplata 100 evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Usvojen zakon o pomoći mladima: Od 1. februara kreće isplata 100 evra

  Poslanici Skupštine Srbije usvojili su zakon kojim će biti omogućena isplata novčane podrške mladim ljudima, državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

  Reč je o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

  Ministar finansija Siniša Mali rekao je poslanicima u Skupštini Srbije da prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara.

  “Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona”, rekao je Mali.

  Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara. Ministar je rekao i da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina, na dan stupanja na snagu ovog zakona.

  Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ministar je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

  “Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne”, rekao je Mali.

  Podsetio je da će u petak 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE