USVOJEN REBALANS: Pokrajinska kasa JAČA a 2,3 mlrd. RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  USVOJEN REBALANS: Pokrajinska kasa JAČA a 2,3 mlrd. RSD

  Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su rebalans budžeta za 2021. godinu u kojem je pokrajinska kasa veća za 2,3 milijarde dinara i iznosi 77,5 milijardi dinara.

  Namera Pokrajinske vlade je da 2,3 milijarde usmeri za završetak i opremanje objekta Kamenica 3 sa PET centrom, završetak lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac i uređenje starog jezgra Sremskih Karlovaca.

  Predsednik vlade Igor Mirović rekao je ranije da su u pitanju 2,3 milijarde neutrošenih i prenetih prihoda iz 2020. koji će biti usmerene u investicije za kapitalne rashode.

  Predsednik Poslaničke grupe “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija” Branislav Bogaroški kritikovao je danas predlog rebalansa budžeta navodeći značajne manjkavosti u njegovoj realističnosti.

  Ana-Marija Pinter iz Poslaničke grupe “Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor” i Željka Milošević, zamenica predsednika Poslaničke grupe “Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija”, pozitivno su se izjasnile o predlogu i najavile da će ga te poslaničke grupe podržati.

  Poslanici Srpske radikalne stranke glasali su protiv predloga rebalansa budžeta smatrajući da je vrlo malo sredstava izdvojeno za sport i omladinu i poljoprivredu. Radikali su predložili 25 amandmana ali oni nisu prihvaćeni.

  Skupština Vojvodine je usvojila i odluku o izvršenju budžeta pokrajine za 2020. godinu sa 95 glasova za i 10 protiv.

  Mirović je rekao da je izvršenje budžeta bilo kvalitetno o čemu, prema njegovom mišljenju, svedoči i činjenica da je tri godine uzastopno dobijen pozitivan izveštaj Državne revizorske institucije.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE