Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Usvojen plan za BG: Vesić tvrdi – prosečna plata biće 200.000 RSD

  Odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o usvajanju Plana strateških i operativnih ciljeva razvoja Beograda za period od 2020. do 2030, kao i niz drugih odluka i planova.

  Na sednici Skupštine grada predstavljenisu planovi za razvoj Beograda do 2030. Na strateškom dokumentu koji su usvojili odbornici radili su predstavnici Skupštine grada, ali i stručnjaci fakulteta, udruženja građana i pojedinci, njih više od 300, poslednjih 14 meseci.

  Goran Vesić, zamenik gradonačelnika rekao je da misli da postoji deset stvari po kojima će se do 2030. Beograd razlikovati od ovog sadašnjeg. „Beograd će imati metro, dužine 42 kilometra sa 44 stanice. Tu je je prigradska železnica sa 500 polazaka, umesto dosadašnja 104“, navodi Vesić.

  Tvrdi da će grad imati preko 100 parkova, obnovljen Terazijski plato, i izgrađen Linijski park. „Prosečna plata u Beogradu će biti 200.000 dinara, a devet od deset kuća imaće kanalizacioni pruključak. Biće izgrađeno pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda“, dodaje Vesić.

  Prosečna plata u Beogradu dostigla 741 EUR, Vračar stigao na 1.000 EUR

  Prema Planu strateških i operativnih ciljeva razvoja Beograd, do 2030. godine grad će imati sedam novih mostova, dva na Dunavu, dva nova pešačko-biciklistička mosta, dva nova za BG voz, kao i Novi savski most.

  Plan predviđa da sva vozila gradskog prevoza korise gas ili će biti električna. Do 2030. trebalo bi da budu izgrađena još dva nova tunela i više od 150 kilometara biciklističkih staza.

  Zoran Vuletić iz Građanskog demokratskog foruma rekao je da je ovo samo spisak lepih želja. „Niko od nas nije protiv metroa, svi samo za, ali ne da prva linija ide ovako kako ste vi zamislili“, ističe Vuletić.

  Odbornici su usvojili i odluku koja će omogućiti povezivanje TENT sa daljinskim grejanjem u Beogradu, čime će biti smanjena potrošnja i za trećinu kupovina gasa.

  Grad preuzima čišćenje otpada oko splavova

  Usvojena je i odluka o načinu kontrole buke iz ugostiteljskih objekata. Sada će se plaćati kazna, odnosno oduzimaće se sredstvo sa kog se emituje buka. Ovaj posao poveren je Komunalnoj miliciji.

  „Dobili smo nove uređaje, prošli smo obuku, spremno čekamo stupanje odluke“, tvrdi v. d. načelnika Komunalne milicije Ivan Divac.

  Usvojena je Informacija o potrebi uklanjanja plutajućih predmeta i naplavina oko njih, kao i otpadnih voda sa plutajućih objekata.

  Zamenik gradonačelnika je rekao da će na osnovu te odluke Beogradvode preuzeti obavezu da čiste i naplaćuju taksu od vlasnika plutajućih objekata.

  „Očekujemo da će to biti mnogo efikasnije nego da tu obavezu ostavimo vlasnicima objekata, jer koliku god kaznu da im propišemo i naplatimo, to neće biti čisto“, rekao je Vesić.

  Izvor: RTS, Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE