Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Usvojen budžet Vojvodine, uz incident

  Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su pokrajinski budžet za 2019. godinu u iznosu od 74,4 milijarde dinara. Za je glasao 71 poslanik, a protiv je bilo njih 17.

  Prilikom predstavljanja budžeta navedeno je da će najveći deo novca iz pokrajinske kase i naredne godine, pored ulaganja u infrastrukturu i zdravstvo, biti usmeren u privredu i poljoprivredu, a da je kapitalni deo budžeta planiran u iznosu od 19,3 milijarde dinara.

  U najznačajnije investicije planirane budžetom uvrštena su ulaganja u prečistače otpadnih voda kod Bačke Topole, Malog Iđoša i Srbobrana, izgradnja Studentskog kulturnog centra, rekonstrukcija kompleksa „Heterlend“ kod Novog Bečeja, nabavka deset vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, sufinansiranje dva akceleratora i adaptacija prostora za njihov smeštaj u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, adaptacija Gimnazije „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu, te projekat e-uprave.

  Biće nastavljena ulaganja u započete projekte, kao što su izgradnja i opremanje Radio-televizije Vojvodine, adaptacija Narodnog pozorišta u Subotici, završetak radova oko Žeželjevog mosta…

  Opozicija u Skupštini Vojvodine nije podržala budžet.

  Uoči početka sednice Skupštine Vojvodine, nekoliko poslanika koji predstavljaju grupu „Alternativa za Vojvodinu“, pokušali su da razviju transparent sa porukom „Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije“, pa su izbačeni iz sale.

  Među njima je bio i predstavnik Narodne stranke Borislav Novaković, koji se sukobio sa predsednikom poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenkom Jovanovim.

  Došlo je do verbalnog obračuna između njih dvojice, a poslanik SNS Jovanov je Novakoviću poručio da „danas nosi nalepnicu, a sutra nanogicu“. Poslanici grupe „Alternativa za Vojvodinu“ potom su izbačeni iz sale Skupštne Vojvodine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE