Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Usvojen budžet Beograda za 2019. godinu

  Skupština Beograda usvojila je danas budžet za 2019. godinu koji će zajedno sa budžetima gradskih opština iznositi više od milijardu evra, odnosno oko 123 milijarde dinara.

  Budžet je usvojen bez prisustva opozicije koja smatra da je loš plan trošenja novca iz gradske kase u narednoj godini i da se njime ne obzbeđuje razvoj Beograda.

  Predstavnici gradske vlasti su navodili da je budžet realan, razvojni i da je predviđen novac za kapitalne projekte koji dopinose boljem životu građana.

  Planirani izvorni prihodi budžeta u 2019. godini na nivou grada iznose oko 45,2 milijarde dinara, što je 6,8 odsto više od procene ostvarenja u 2018. godini, a kapitalna ulaganja oko 19,4 milijarde dinara.

  Za otplatu kreditnih zaduženja predviđeno je oko 4,7 milijardi dinara.

  Budžetske subvencije u narednoj godini iznosiće oko 2,2 milijarde dinara, a više od 18,5 milijardi dinara predviđeno je za opremanje komunalne infrastrukture, izgradnju novih puteva, kanalizacione, vodovodne i toplovodne mreže.

  Od ukupnog gradskog budžeta je približno 13 milijardi dinara predviđeno za gradske opštine, oko tri milijarde više nego ove godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE