Savet stranih investitora nastavlja da zagovara ubrzanje reformi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savet stranih investitora nastavlja da zagovara ubrzanje reformi

  Savet stranih investitora (FIC) saopštio je da će nastaviti da zagovara ubrzanje reformi i pristupnih pregovora Srbije, kako bi se sustigao nivo ekonomskog razvoja u Evropskoj uniji.

  “Tri ključna očekivanja Saveta od Vlade Srbije su ostvarenje održive fiskalne konsolidacije (strukturne reforme, posebno privatizacija i korporatizacija državnih preduzeća), unapredjenje primene zakona, posebno u oblasti poreza (jačanje poreske adiministracije) i obezbedjenje veće transparentnosti u javnim konsultacijama sa fokusom na reforme u osam prioritetnih oblasti: porezi, rad, digitalizacija i elektronsko poslovanje, nekretnine i izgradnja, inspekcije, bezbednost hrane i opšti pravni okvir, s akcentom na zakone o stečaju i deviznom poslovanju”, izjavila je predsednica Saveta Jana Mihajlova na godišnjoj sednici Skupštine FIC-a.

  Na godišnjoj sednici Skupštine FIC-a razmotrene su prethodne aktivnosti i usvoji godišnji i finansijski izveštaj za 2018. godinu.

  Ocenjeno je da je 2018. bila važna godina za FIC, koji je pored ostalog pokrenuo 45 regulatornih inicijativa, aktivno učestvovao u 14 radnih grupa i održao više od 200 sastanaka sa predstavnicima Vlade i drugim akterima.

  Izvor: Beta/BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE