Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uspon robota nastavnika: Kako robotika unapređuje učenje?

  Efikasnost naših sadašnjih obrazovnih sistema pod znakom je pitanja od početka primene u učionicama.

  Pitanja tipa „kako studenti mogu brže da prihvataju informacije“ ili „zašto je potrebno da unapredimo iskustvo učenja i učinimo ga uzbudljivijim“ postavljana su decenijama a brojni studenti, uprkos tome, i dalje su se mučili u školi, bez univerzalnog rešenja na vidiku.

  Međutim, mi znamo da kreiranje pozitivnog iskustva učenja studentima pomaže da poboljšaju akademski napredak. Negovanje odnosa, primena pozitivnog utvrđivanja naučenog (reinforcement) i angažovanje studenata ohrabruju ih da zauzmu pozitivan stav prema učenju i pomažu im da naprave revolucionarne korake na svom putu.

  Nažalost, nemoguće je obezbediti da svi studenti u učionici imaju slično iskustvo učenja i dobiju istu pažnju od nastavnika. Roboti možda mogu da pomognu u tome.

  Robotika u obrazovanju je pristup učenju, disciplina koja se u prvom redu razvija s ciljem da se studentima predstavi robotika u ranom uzrastu. Studentima se omogućava da razviju interes za robotiku i računarsko razmišljanje koji im pomažu  da razviju druge veštine, uključujući empatiju, kritičko razmišljanje, brže usvajanje informacija i kreativan pristup.

  Izveštaj MarketsandMarkets predviđa da će tržište robota u obrazovanju porasti na 2,6 milijardi US dolara. S tim u vezi, primena robota u obrazovanju je oblast koja se širi i obrazovne institucije širom sveta polako počinju da koriste robote u učionicama.

  Ipak, Japan je pionir u robotici u obrazovanju. Japan je uveo prvog nastavnika robota 2009. godine i, iako ovaj pristup obrazovanju tek treba da usvoje mase, mnoge druge zemlje su sledile primer Japana.

  Tehnologija je integralni deo naših života i bez obzira na to šta vi lično mislite o ovoj temi, realnost je takva da su deca izložena tehnologiji. Primena robotike u obrazovanju u učionicama dozvoljava deci da razumeju svet oko njih od najranijeg uzrasta. Uči ih da koriste tehnologiju na svoju korist i pomažu im da razumeju kako funkcioniše.

  Potrebno je obrazovati decu i pomoći im da drže korak sa najnovijim otkrićima u tehnologiji. Na kraju krajeva, oni će biti ti koji koriste pionirske tehnologije koje se tek sada pojavljuju na tržištu. Na sreću, roboti u učionici mogu da urade baš to – njihov zadatak je da nam obezbede da se mladi studenti ne otuđe od tehnologije ali da im služe kao podrška.

  Više detalja o robo-nastavnicima i tome kako robotika pomaže studentima u učenju pročitajte na ovom linku.

  Izvor: Webmind

  Foto: Webmind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE