Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jaja

    Ostala su vam uskršnja jaja? Evo šta možete da uradite sa njima

    U slučaju da su vam ostala uskršnja jaja, koje ste pripremili na Veliki petak, jer ih ukućani i gosti nisu pojeli, možete ih upotrebiti za pripremu slanih i ukusnih jela. Salate su idealan izbor, jer su zdrave i uglavnom se veoma brzo prave.

    Jedna od njih može biti ,,Cezar salata“ za koju je recept veoma jednostavan.

    Kako se pravi Cezar?

    Osim jaja, pripremite 500 gr zelene salate, 30 gr obarenog pilećeg belog mesa. Takođe, 300 gr grilovane slanine sitno sečene za režnjeve, 300 gr parmezana, 2 dl balzamiko sirćeta, 2 dl maslinovog ulja, soli po ukusu, kockice prepečenog tosta i pet barenih jaja.

    U činiju stavite salatu, piletinu iseckanu na štapiće i slaninu, pa dodajte kockice tosta i kolutove jaja. Na kraju stavite parmezan i začine.

    Cezar salata i uskršnja jaja

    Cezar salata i uskršnja jaja (Pixabay)

    Salata sa tunjevinom i jajima

    Iako su jaja i tunjevina nesvakidašnji spoj, salata sačinjena od njih je i te kako zdrav izbor, ali i odličan način da potrošite preostala jaja. Predlažemo vam da za sutrašnji doručak napravite ovu salatu.

    Sve što vam je potrebno su 4 jaja, 100 g kisele pavlake, 1 kašika senfa, 1 kašika naseckanog svežeg peršuna, ½ kašičice aleve paprike, 2 konzerve tunjevine u komadima, ½ crnog luka, 2 – 3 kornišona po ukusu, malo morske soli i bibera.

    U činiji stavite pavlaku, senf, peršun i alevu papriku. Mešanjem ih sjedinite. Dodajte tunjevinu bez ulja iz konzerve, a onda kornišone i luk. Promešajte sve sastojke, a veće komade tunjevine razdvojite na manje. Skuvana jaja oljuštite i nasckajte ih sitno. Sve zajedno dobro promešajte.

    Možete staviti luk ili neko drugo povrće po izboru.

    Prijatno!

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE