Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UOS organizator najvećeg evropskog skupa iz oblasti osiguranja

  Udruženje osiguravača Srbije organizovaće 2020. godine Međunarodnu konferenciju auto-osiguranja, skupštinu Sistema zelene karte i godišnju Konferenciju motornih direktiva EU.

  Kao što je rečeno, biće to najveći događaj iz oblasti osiguranja u 2020. godini u Evropi. Odluka da UOS bude domaćin konferencije, koja će po prvi put biti održana u novom formatu, doneta je jednoglasno na Skupštini Sistema zelene karte održanoj u Madridu.

  Pored predstavnika Nacionalnih biroa osiguranja – Biroa zelene karte iz 48 zemalja, Konferenciji će prisustvovati i predstavnici Garantnih fondova, Biroa za naknadu štete (Compensation bodies) i Informacionih centara pomenutih zemalja. Time će se na jednom mestu naći predstavnici Sistema zelene karte i Motornih direktiva EU, što Konferenciju čini najvećom te vrste u Evropi.

  Generalni sekretar UOS Duško Jovanović izjavio je da je organizovanje ovakvog međunarodnog skupa, koji će u tom formatu biti organizovan po prvi put u istoriji sistema zelene karte dugoj sedam decenija, izuzetna čast i privilegija za Udruženje osiguravača Srbije.

  „To je i najveće priznanje za naš dosadašnji rad, jer je odluka doneta uz konstataciju čelnika Sistema zelene karte da je rad Udruženja najbolji primer uspostavljanja i održavanja uspešne i kvalitetne saradnje sa partnerima iz različitih država“, dodao je Jovanović.

  Rekao je još i da će priliku da pokažu primere dobre prakse imati već krajem ovog meseca, kada će u Aranđelovcu organizovati Srpske dane osiguranja, kao najveći regionalni skup o osiguranju.

  Direktor Biroa zelene karte Mišo Janković dodao je da je naše tržište u samom vrhu po parametrima koji karakterišu poslovanje članica ovog Sistema.

  „Treba istaći i da je Srbija, uz Švajcarsku, jedina država van evropskog ekonomskog prostora koja je članica tzv. Multilateralnog sistema, odnosno Sistema za registarske oznake. Time su prava vozača iz Srbije u svemu izjednačena sa onima iz EU“, objasnio je Janković.

  Sistem zelene karte predstavlja jednu od najvećih međunarodnih organizacija, sa 48 članova iz različitih zemalja, pre svega evropskih. Počiva na dva osnovna postulata – omogućavanje prekograničnog saobraćaja motornim vozilima i zaštiti oštećenih lica po osnovu nezgoda sa elementom inostranosti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: M.P.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE