Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SLIKA DANA: Klinci „preuzeli“ kompaniju Uniqa

  Povodom obeležavanja „Svetskog dana deteta“ deca su juče preuzela upravljanje UNIQA osiguranjem. Na osnovu jednoglasne odluke izglasane na Dečijem kolegijumu, centralna zgrada Kompanije će, u skladu sa globalnim sloganom ove akcije #PlavoZaSvakoDete (#GoBlue), do kraja dana biti osvetljena plavom bojom.

  Vanredno zasedanje više od 20 malih rukovodilaca označilo je zvaničan početak proslave praznika koji svake godine na inicijativu UNICEF-a ujedinjuje najuglednije kompanije, institucije i pojedince širom sveta u jednom cilju – promovisanju dečijih prava.

  Učesnici sastanka su kroz otvoren međusobni dijalog došli do zaključka da deci nisu potrebna dodatna prava, već poštovanje postojećih. Takođe, oni su izneli jasne predloge kako odrasli mogu da im pruže podršku u obezbeđivanju jednakog pristupa obrazovanju, sigurnosti i ostvarivanju punih potencijala za svako dete. Njihove ideje unete su u zvaničan zapisnik, i poslužiće kao svojevrstan putokaz za nova ulaganja u društveno odgovorne projekte UNIQA osiguranja.

  Razgovor o svojim pravima deca su nastavila sa vršnjacima u Osnovnoj školi Đuro Strugar, kojoj je UNIQA povodom Svetskog dana deteta zajedno sa poznatim umetnikom Andrejem Josifovskim Pijanistom donirala jedinstven mural, koji podseća na jedno od najvažnijih prava – pravo na slobodu mišljenja.

  Velika podrška deci i mladima u ovom važnom zadatku bili su zaposleni u UNIQA osiguranju. Oni su, želeći da pokažu da igraju u istom #PlavoZaSvakoDete timu obukli plavu graderobu i poneli detalje u ovoj boji.

  U akciju su se uključili i promoteri UNIQA osiguranja vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić. Oni su, preko svojih naloga na društvenim mrežama, pozvali pratioce da obuku nešto plavo i podele svoje fotografije sa #PlavoZaSvakoDete, sa ciljem da ovaj globalni pokret učine još vidljivijim.

  Obeležavanje ovog značajnog dana UNIQA je organizovala na inicijativu i u saradnji sa UNICEF-om, najeminentnijom globalnom organizacijom koja više od 70 godina zastupa prava i interes dece širom sveta. Svetski dan deteta predstavlja svojevrsni praznik dečijih prava koji deca širom sveta svakog 20. novembra obeležavaju preuzimanjem kompanija, institucija i medija, kako bi se njihov glas što dalje čuo. Ove godine, centralna tema je jednak pristup obrazovanju za svako dete.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Uniqa osiguranje

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE