United Grupa ulaže 100 miliona evra u lokalni sadržaj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  United Grupa ulaže 100 miliona evra u lokalni sadržaj

  United Grupa (SBB, Telemach, United Media), vodeća telekomunikaciona i medijska platforma u jugoistočnoj Evropi, najavila je investicije od 100 miliona evra u produkciju lokalnog sadržaja, kao podršku domaćim talentima i profesionalcima.

  Prethodna godina, kako se navodi u saopštenju, bila je prekretnica, sa produkcijom preko 30 odsto sadržaja koji se emituje na kanalima United Grupe, što predstavlja značajnu podršku kreativnim timovima u regionu.

  “U eri globalnih igrača na medijskoj sceni, kao sto je Netflix, lokalna publika i dalje ceni emisije i filmove koji oslikavaju njihov život i iskustva. Plan United Grupe da investira 100 miliona evra u lokalni sadržaj pokazuje veru u mrežu lokalnih talenata, kao sto su producenti, glumci i muzičari. Sa uzbuđenjem očekujemo da vidimo šta region još ima da ponudi”, izjavio je Dragan Šolak, osnivač i predsednik upravnog odbora United Grupe.

  Planovi za dalje investicije u sadržaj uključuju ugovaranje novih scenarija, serija i druge lokalne produkcije. Druga sezona popularne kriminalističke drame “Senke nad Balkanom” u režiji Dragana Bjelogrlića biće snimljena kao deo planirane investicije.

  “Ovakvim investicijama United Grupa pokazuje veru u lokalne produkcije, dramski program i domaće talente, što je veoma značajno. U vremenu kada se menjaju tehnologije, ali i način na koji konzumiramo sadržaj, kada gledaoci mogu da biraju kada i šta gledaju, kanali kao što je TOP kanal predstavljaju revoluciju u emitovanju programa u regionu”, rekao je režiser i scenarista Dragan Bjelogrlić.

  Kako se navodi, u toku prošle godine, United Grupa producirala je sadržaj koji uključuje popularne drame, šou programe za talente i dečje programe, kao što su Ubice mog oca, Zvezde Granda, Praktična zena, crtani film Pilići, Kefalica i drugi.

  Ovaj originalni sadržaj dopunjuje najbolji globalni sadržaj koji je korisnicima takođe dostupan, kao što je sport sa ligama i glavnim sportskim takmičenjima koji se prikazuju na SK kanalima među kojima su Premijer liga, Primera, NBA i Formula 1, zatim filmovi i televizijske serije. Kroz svoje United Media kanale United Grupa se nalazi u samom vrhu po gledanosti kablovskih kanala u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u 2017. godini.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE