Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UNIQA prva u regionu pokrenula video-procenu šteta on-lajn

  Osiguravajuća kuća UNIQA osiguranje omogućila je klijentima da procenu štete na imovini ili motornom vozilu obave u potpunosti on-lajn uz pomoć video-procene šteta.

  Zahvaljujući ovom inovativnom servisu korisnici mogu da, tokom samo jednog video poziva sa proceniteljem, snime nastala oštećenja na imovini i vozilima, i razmene svu neophodnu dokumentaciju, zbog čega proces isplate šteta traje do 48 sati.

  Upotreba video-procene šteta ne zahteva dodatno skidanje aplikacija, ni opterećenje memorije, a za korišćenje su dovoljni mobilni uređaj – telefon ili tablet i dobra internet konekcija.

  „Nakon što prijavi štetu telefonom i pošalje dokumentaciju imejlom, klijent dogovara termin i dobija link za pristup video-razgovoru sa proceniteljem UNIQA osiguranja. Tokom procesa, koji traje između 10 i 15 minuta, procenitelj usmerava korisnika da zajedno snime oštećenu imovinu ili vozilo, i ako je to neophodno, razmene dodatnu dokumentaciju. Važno je napomenuti da klijent video-proceni pristupa iz svog doma ili sa parkinga, u terminu koji mu najviše odgovara. Sve se obavlja u jednom aktu i u potpunosti on-lajn – bez fizičkog susreta sa proceniteljem ili odlaska u poslovnicu. Najzad, nakon što je procena završena, a dokumentacija kompletna, klijent može očekivati isplatu u roku od samo dva dana“, ističe Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog odbora UNIQA osiguranja.

  Platformu za video procenu implementirala je kompanija ICTS DOO Beograd, koja je zajedno sa UNIQA osiguranjem, u prethodnih godinu dana, radila na testiranju i prilagođavanju softvera potrebama novog servisa. „Ideja za ovom uslugom potekla je od UNIQA osiguranja, a mi smo prateći njihove instrukcije, zajedno sa proizvođačem platforme namenjene za kreiranje virtuelnih ekspozitura, te ideje sprovodili u delo, da bi na kraju dobili jedinstven servis koji trenutno u celom regionu ima samo UNIQA“, istakao je  Dejan Kotur, direktor ICTS DOO Beograd.

  Pored video procene štete za osigurana vozila i domaćinstva, klijentima UNIQA osiguranja na raspolaganju će ostati i klasična procena štete.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE