Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UNIQA beleži značajan rast u SEE regionu

  UNIQA je u SEE regionu (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Hrvatska), ostvarila odlične poslovne rezultate i značajan rast u UNIQA grupi u 2022. godini: prema preliminarnim podacima, bruto fakturisana premija je porasla za 10,4 posto, profit pre oporezivanja (EBT) je 10,2 miliona evra*, a planirana tehnička profitabilnost, uprkos nepovoljnim uslovima na tržištu, poput inflacije koja je uzrokovala rast cena brojnih proizvoda i usluga, nadmašena je za 37 posto. Ukupna bruto fakturisana premija dostigla je iznos od 269,2 miliona evra. Istovremeno, u SEE regionu UNIQA je takođe povećala broj klijenata na 2 miliona.

  UNIQA je u martu 2022. godine započela transformaciju u regionu jugoistočne Evrope kako bi ojačala svoju poziciju na tržištu sa ciljem da bude među prva tri međunarodna igrača i pružila rešenja i usluge osiguranja najvišeg kvaliteta za svoje klijente i partnere. SEE region je treća grupa kompanija po veličini u UNIQA grupi, sa oko 1.700 zaposlenih.

  Od početka transformacije pokrenute su brojne inicijative za ostvarivanje punog potencijala u regionu, od pojednostavljenja proizvoda do stavljanja snažnog naglaska na upotrebu i analizu podataka sa jakim fokusom na digitalizaciju i inovacije kako bi se svi poslovni procesi ubrzali i pojednostavili. Na regionalnom nivou, UNIQA razvija jedinstvena rešenja za male i srednje preduzetnike, kao i velike regionalne kompanije, kreirajući posebne ponude za njihove potrebe.

  Najveći rast u – dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju

  UNIQA je u SEE regionu zabeležila najveći rast u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju – više od 36 posto i u osiguranju imovine – više od 24 posto.

  Odlične poslovne rezultate ostvarila je i UNIQA Srbija koja je prema preliminarnim podacima u 2022. godini ostvarila rast od 10.3 posto, nadmašivši rast tržišta. „Ostvarili smo premiju od 55.1 miliona evra. Istovremeno, ostvarena dobit pre oporezivanja iznosi milion evra. Ovim smo postavili odličnu osnovu za naš dalji rast“, ​​istakao je predsednik Izvršnog odbora UNIQA neživotnog osiguranja, Nikola Đukić.

  Svojim aktivnostima i uz snažnu podršku UNIQA grupe, UNIQA će uticati na veću zastupljenost i razvoj osiguranja u regionu, ali i na zajednicu, nastavljajući da ulaže u zajedničke društveno odgovorne inicijative i u svoju zajednicu zaposlenih. Ambiciozne planove prati snažna posvećenost celog UNIQA tima, koji deli zajedničku viziju da klijentima pruži savremena, jednostavna i inovativna rešenja za osiguranje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: UNIQA

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE