Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ulica uz leskovački stadion duplo skuplja od procenjene vrednosti

  Iako je procenjena vrednost izgradnje nove saobraćajnice pored stadiona u Leskovcu bila 40,8 miliona dinara, ona će Leskovčane koštati 95,9 miliona dinara sa PDV.

  To stoji u tenderskoj dokumentaciji u kojoj se navodi i da je taj posao dobila firma GAT iz Novog Sada, koja izvodi radove i na samom stadionu.

  Osim same unutrašnje infrastrukture stadiona u Leskovcu koja je skoro završena, ostalo je da se uradi i prilaz stadionu sa sve četiri strane, a iako je procenjena vrednost tih radova bila 40,8, oni će koštati više nego duplo skuplje.

  Posao izgradnje saobraćajnice na tenderu dobio GAT iz Novog Sada, firma koja gradi i stadion, a pored njih, grupu ponuđača čini i preduzeće Profit put iz sela Badince.

  Upravo u tenderskoj dokumentaciji i stoji da je ponuđač ukazao na rast cena između perioda izrade projekta i određivanja projektantskih cena i važećih cena u vreme pripreme i podnošenja ponude, te da je odlučeno da nova cena bez PDV bude 81,3 miliona dinara.

  Procenu koliko će koštati nova ulica koja će okruživati stadion dao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je avgusta prošle godine istakao da će sređivanje saobraćajnica koštati 60 miliona dinara.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE