Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UKRADENI podaci 500 miliona korisnika LinkedIna završili na „dark webu“

  LinkedIn, platforma koja služi za traženje posla, priznala je da je u krađi ličnih podataka sa profila oštećeno više od 500 miliona korisnika.

  Krađu je prvobitno otkrila veb stranica CyberNews u čijem izveštaju piše da su identifikacioni brojevi, imena i prezimena, mejl adrese, brojevi telefona, pol i povezanost sa drugim društvenim mrežama ukradeni i stavljeni na prodaju na „dark webu“.

  Detalji o osobi ili organizaciji koja je odgovorna za ovo trenutno nisu poznati.

  „Korisnici veruju da će LinkedIn štititi njihove podatke, a mi preduzimamo mere kako bi se to i ostvarilo. Istražili smo podatke koji se nedozvoljeno prodaju i utvrdili da je to zapravo skup podataka sa brojnih veb lokacija među kojima je i naša platforma“, napisali su iz LinkedIna, priznajući tako kršenje prava korisnika.

  LinkedIn, koji je osnovan 2002. godine, ima više od 740 miliona članova iz više od 200 država.

  Neki korisnici su izrazili zabrinutost te poručili da je vreme da izbrišu profile. Drugi su pak napisali da nema razloga za brigu zato što su ukradeni podaci zapravo već bili javno vidljivi.

  Italijanski nadzornik za zaštitu podataka o privatnosti je započeo istragu o ovom slučaju.

  Iz vlade Italije su izjavili da ta zemlja ima jedan od najvećih brojeva LinkedIn korisnika među evropskim državama i pozvale su ih da obrate pažnju na sve čudne stvari do kojih će možda doći, a vezane su za brojeve telefona i slično.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE