Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Naftaši zapretili: ZATVORIĆEMO PUMPE na celoj teritoriji Kosova

  Udruženje naftaša Kosova najavilo je zatvaranje benzinskih pumpi na celoj teritoriji Kosova, ukoliko Vlada ne uzme u obzir njihove zahteve.

  Reagujući na nacrt odluke Vlade za utvrđivanje cene nafte, Udruženje se obratilo pismom predsedniku Vlade sa nekoliko zahteva, prenosi Kossev.

  Kao primer su naveli zemlje u regionu i EU koje su smanjile akcize na naftne derivate. Takođe su tražili da se nastavi sa ekonomijom slobodnog tržišta, u skladu sa, kako su rekli, Ustavom Kosova.

  Šta su zahtevi naftaša?

  „Ukoliko navedeni zahtev Vlada ne uzme u obzir, onda je naš zahtev da se minimalne marže odrede na sledeći način, na osnovu sadašnjeg nivoa cena – veleprodaja 3%; maloprodaja – 12 odsto“, navodi se u pismu koje je Udruženje naftaša poslalo Vladi.

  Dalje, naftaši su poručili da su dužni da zaštite egzistenciju svojih kompanija, ukoliko se, kako su naveli, ne uzmu u obzir zahtevi upućeni Vladi.

  „Žalba na rešenje od 1. marta 2022. godine za naknadu štete prouzrokovane ovom odlukom; Žalba na novu odluku, ako je doneta nezavisno od naših zahteva; Zatvaranje benzinskih pumpi na celoj teritoriji Kosova, do reakcije Vlade, kako bi se izbegao bankrot“, zahtevi su Udruženja naftaša.

  Povodom aktuelnog povećanja cena nafte na Kosovu, Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine saopštilo je da ova institucija radi na novoj odluci za regulisanje cena nafte koja će, prema njihovim rečima, zaštititi potrošače i konkurenciju po zakonu.Kako se navodi u saopštenju ministarstva, odluka se očekuje uskoro.

   

  Izvor: Kossev

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE