Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  škola, početak školske godine

  Učitelj iz Niša peticijom traži uvođenje udžbenika Fondacije „Alek Kavčić“

  Učitelj Dejan Petrović, koji je nedavno otvorenim pismom zahtevao od gradske vlasti da obezbedi besplatne udžbenike u Nišu, pokrenuo je i peticiju, koju građani dele na društvenim mrežama.

  Smatra da je to način da njegova inicijativa bude shvaćena ozbiljno, jer je iz Grada dobio negativne odgovore, pa želi da prikupi što više potpisa da se uvedu besplatni i povoljni udžbenici Fondacije „Alek Kavčić“.

  Manji trošak za roditelje, ali i za gradski budžet, kao i ostvarivanje prava na besplatno školovanje garantovano Ustavom i Poveljom Ujedinjenih nacija – motivi su zbog kojih je, kako navodi, pokrenuo onlajn peticiju.

  U mom obraćanju čelnicima Niša dobio sam negativan odgovor, te je ovo jedan od načina da ovu inicijativu sagledaju ozbiljno. U nekim gradovima je ostvareno pravo na besplatne udžbenike, kao i u mnogim školama. Uveliko se radi na tome da i drugi gradovi, manja mesta i škole to ostvare, objašnjava Petrović.

  Kako je ranije istakao, njegovi đaci u OŠ „Učitelj Tasa“ već koriste knjige Fondacije „Alek Kavčić“, za koje tvrdi da su znatno povoljnije, da imaju svoje potpuno besplatne elektronske verzije, kao i da nisu ništa manje kvalitetne od udžbenika drugih izdavača.

  To je navodio i u otvorenom pismu, koje je slao gradonačelnici Niša, predsednicima opština i načelniku Školske uprave, ali mu je Dragana Sotirovski odgovorila da u izboru udžbenika lokalna samouprava nema nikakve nadležnosti.

  Na spisku osnovnih škola koje koriste udžbenike Fondacije “Alek Kavčić” nalazi se oko 30 njih sa juga zemlje – devet u Nišavskom okrugu.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE