Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U susret 2030. godini: Microsoft izveštaj o održivosti životne sredine za 2022.

  Microsoft je pokrenuo Microsoft Cloud za održivost i napredne globalne inicijative za održivost. Kompanija je fokusirana na ostvarivanje svojih ciljeva održivosti do 2030. godine, koji su utemeljeni u nauci i usmereni ka zaštiti ekosistema i sprečavanju ozbiljnih posledica klimatskih promena.

  Kao što je kompanija preuzela obavezu da do 2030. godine postane negativna kada je u pitanju emisija ugljenika, to nije samo izazov za podršku održivosti poslovanja, već i poziv svetu da se pridruži ovom putovanju, prevođenjem genijalnosti u akciju, a akcije u uticaj. Pored obaveze da postanu negativni u emisiji ugljenika, kompanija je napredovala u ostvarivanju svojih ciljeva za vodu, otpad i ekosisteme do 2030. godine:

  • „Water positive“ – Potpisali smo ugovore za više od 15,6 miliona m3 u pogodnostima vode i pružili više od 850.000 ljudi čistu vodu i sanitarni čvor, uključujući 163.000 u Brazilu, Indiji, Indoneziji i Meksiku. Ukupan broj projekata za obnovu vode sada iznosi 35 miliona m3.
  • „Zero waste“ – Naša stopa ponovne upotrebe i recikliranja svih hardverskih proizvoda u Cloud-u dostigla je 82%, što nas približava našem cilju za 2030. godinu od 90%. Takođe smo smanjili upotrebu jednokratne plastike u našem pakovanju na 3,3% i planiramo da je eliminišemo do 2025. godine, dok smo preusmerili 12.159 metričkih tona čvrstog otpada iz deponija.
  • Zaštita ekosistema – U 2022. godini smo označili 12.000 hektara ugovorenog zemljišta kao zaštićeno, što premašuje 11.200 hektara zemljišta koje trenutno koristimo i ostajemo posvećeni zaštiti više zemljišta nego što koristimo.

  Većina Microsoftovih korisnika se obavezala da će smanjiti svoj „ugljenični otisak“, a kompanija im pomaže da te obaveze pretvore u napredak. Neki od alata koji se koriste u tu svrhu su Microsoft Cloud za održivost, pokrenut u junu 2022. godine, koji nudi digitalne alate za merenje i smanjenje emisija; ažuriranja Emissions Impact Dashboard pomažu Azure korisnicima da razumeju njihove emisije prilikom upotrebe Cloud-a i izbegnute emisije, dok probna verzija Microsoft Planetary Computer-a koristi veštačku inteligenciju i geoprostorne podatke kako bi pomogla korisnicima da upravljaju ekosistemima i klimatskim rizicima.

  Decenija inovacija i odlučnih akcija

  Microsoft se duboko zalaže da svojim glasom utiče na politike održivosti širom sveta podržavajući javne inicijative politike koje ubrzavaju izveštavanje o ugljeniku, smanjenje i uklanjanje emisija, prelazak na čistu energiju, pristup vodi i smanjenje stresa, kao i mogućnost merenja, upravljanja i zaštite ekosistema. U 2022. godini, Microsoft, ClimateWorks Foundation i više od 20 vodećih organizacija pokrenuli su važnu novu inicijativu nazvanu Carbon Call. Kompanija investira u ubrzanje klimatske inovacije putem 1 milijarde dolara vrednog fonda Climate Innovation Fund (CIF). U novembru 2022. godine, Microsoft i BCG objavili su novi izveštaj, Uklanjanje jaza u veštinama održivosti: Pomoć preduzećima da pređu sa obećanja na napredak. Ovaj izveštaj naglašava potrebu da poslodavci i vlade ulože u unapređivanje znanja i veština postojeće radne snage putem učenja fokusiranog na znanje i veštine održivosti, kako bi se pripremila sledeća generacija za poslove održivosti u budućnosti.

  Na osnovu Izveštaja o ekološkoj održivosti za 2022. godinu, s ponosom možemo reći da je Microsoft ostvario značajan napredak u postizanju naših ciljeva održivosti, uključujući postizanje karbonske neutralnosti za naše operacije i smanjenje našeg karbonskog otiska. Ostajemo posvećeni vođenju daljeg napretka i inovacija u održivosti, i prepoznajemo značaj saradnje sa našim partnerima i kupcima kako bismo postigli održiviju budućnost za sve„, rekla je Tatjana Skoko, liderka održivosti za jugoistočnu Evropu u kompaniji Microsoft.

  Kompanija je optimistična u pogledu dekarbonizacije globalne ekonomije dok raste kao zajednica. Investiraće u tri oblasti kako bi se borila protiv klimatske krize: unapređivanje rešenja zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, ubrzavanje održivih tržišta i kreiranje alata za merenje emisija. Ova decenija zahteva inovacije i akciju, od korišćenja veštačke inteligencije za održivost do stvaranja novih partnerstava. Microsoft se zalaže za održivost kao kompanija, pružalac tehnologije i globalni građanin.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Microsoft

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE