Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Silosi, Stena, penjanje

  U Silosima počeo da radi penjački centar: Beograd je dobio STENU visoku 28 metara

  Ponuda glavnog grada svim ljubiteljima rekreativnog sporta i aktivnosti na otvorenom od danas je značajno bogatija jer je sa radom počeo novi penjački centar „Silosi Utopia“! Centar koji se nalazi u popularnim Silosima ujedno je najveće penjalište u Beogradu, stena visoka čak 28 metara, sa šest pažljivo formiranih i osiguranih ruta različitih nivoa, kako za početnika, tako i za domaće takmičare. Projekat su zajedno osmislili i realizovali neprofitna organizacija „Gaia pokret“ i sportsko udruženje „Utopia“ uz veliku podršku kompanije A1 Srbija.

  Penjalište se prostire preko dve „baterije“ na Silosu 3 ispod kojih je mural „Zemlja u plamenu“ koji je radio naš etablirani umetnika Vuk Đurić – Endo, a koji skreće pažnju na prebrzo otapanje trajno-snežnih vrhova na planinama koje su dom penjačima i alpinistima. Sve rute su atestirane od strane nadležnih ustanova i Građevinskog fakulteta u Beogradu, a nabavljeni su i hvatovi najvišeg svetskog ranga koji se koriste u zvaničnim svetskim takmičenjima.

  Penjanje deo Olimpijskih igara

  Od ove godine, slobodno penjanje je uvršteno i u zvanični program Olimpijskih igara u Parizu, a zanimljivo je da se upravo u Silosima od 7. do 23. juna održava izložba „Više od sporta“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

  Slobodno penjanje važi i za najbrže rastući sport na svetskoj sceni upravo zbog svoje popularnosti među rekreativcima, pa ćete danas videti i predškolsku decu, pa i cele porodice kako koriste neke od penjačkih stena i tako aktiviraju celo telo. Važno je napomenuti da se na ovoj steni penje uz sigurnosni pojas na užetu uz sve takmičarske standarde bezbednosti pa je mogućnost povrede gotovo zanemarljiva, bez obzira na nivo predznanja i iskustva.

  Silosi, Stena, penjanje

  Promo

  Sam centar „Silosi Utopia“ imaće i programe obuke, kao i mogućnost grupnog treninga za sportske timove na pripremama ili obrazovne institucije, kao i jačanja timova unutar kompanija. Na Silosima su predviđena i takmičenja raznih nivoa, festivali urbane kulture i rekreacije, ali i saradnja sa spasilačkim službama kakve su vatrogasne jedinice

  Kao dugogodišnji partner Doma kulture Silosi Beograd sa kojim deli  usmerenost na očuvanje kulture, ekologije, obrazovanja i javnog zdravlja, A1 Srbija podrškom izgradnji penjališta na otvorenom nastavlja da doprinosi kreiranju kvalitetnih i inovativnih sadržaja za sugrađane.

  Društvena sabirnica Beograda i na evropskoj sceni

  Zahvaljujući neprofitnoj organizaciji Gaia pokret, Silosi su postali sabirnica društvenog života Beograda gde se održavaju vodeće izložbe, izuzetno popularne žurke, festivali hrane i pića, predstave za decu i odrasle, paneli, konferencije, radionice, i uvek posećeni bazari domaćih brendova.

  Nakon što su već brojni svetski mediji svetu otkrili ovo jedinstveno mesto, u narednom periodu sledi predstavljanje Silosa na međunarodnoj sceni uz programe i projekte koji su usmereni na dovođenje posetilaca u Beograd i Srbiju.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE