U PKS osnovan Savet za omladinsko preuzetništvo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U PKS osnovan Savet za omladinsko preuzetništvo

  U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas je osnovan Savet za omladinsko preduzetništvo koji će biti podrška mladima u Srbiji da lakše pokrenu sopstveni biznis.

  Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je savet osnovan kako bi pomogao i ojačao omladinsko preduzetništvo u Srbiji.

  “Cilj je da se mladi ljudi lakše odlučuju da se upuste u preduzetništvo, da ih bude što više i da uslovi za pokretanje biznisa budu što bolji”, rekao je Čadež.

  Prema njegovim rečima savet će se baviti strateškim razvojem preduzetništva, zastupanjem interesa preduzetnika u prvih pet godina rada, ali i podrškom mladima koji planiraju da pokrenu biznis, unapređenjem ambijenta i saradnjom držanog i privatnog sektora.

  Čadež je ocenio i da ima prostora za poboljšanje u toj oblasti, jer je tek svaki 17. vlasnik preduzeća mlađi od 30 godina.

  “Danas je svaki treći ili četvrti nezaposleni stariji od 15 i mlađi od 28 godina”, rekao je Čadež i dodao da je od 700.000 nezaposlenih, četvrtina mlađa od 30 godina.

  Ministar za omladinu i sport u Vladi Srbije Vanja Udovičić izjavio je da raste interesovanje mladih za preduzetništvo, i da je prošle godine broj mladih koji žele da pokrenu sopstveni biznis bio veći za šest odsto.

  Kako je dodao, cilj je da taj procenat u ovoj godini bude još veći.

  On je ocenio da je poboljšanje položaja mladih od velikog značaja za rast i razvoj ekonomije i društva.

  “Ako ulažemo u mlade, ulažemo u budućnost”, rekao je Udovičić i dodao da su najveći problemi mladih stopa nezaposlenosti i mogućnost da pronađu posao.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE