Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tviter

  U oktobru ćemo znati pobednika u sporu Mask – Tviter

  Spor između milijardera Elona Maska i društvene mreže Tviter dobiće sudski epilog u oktobru ove godine.

  Najnovija odluka suda da će presuditi po tužbi smatra se prvom pobedom Tvitera u ovom sporu.

  Spor je nastao nakon što je Mask hteo da kupi ovu društvenu mrežu za 44 milijarde dolara, a potom je raskinuo ugovor o akviziciji.

  Glavni Tviterov advokat William Savitt izjavio je da su zagovornici brzog sudskog procesa, jer kompanija, kako je rekao, iz sata u sat ima veliku štetu. Maskove postupke je ocenio kao omalovažavajućim po društvenu mrežu.

  „Mask je bio i ostaje obavezan da završi posao. Ono što sada radi je suprotno od toga, to je sabotaža“, poručio je Savitt.Ilon Mask

  Maskov advokat Andrew Rossman je naglasio da njegov klijent nema potrebu da ovaj spor dugo traje te je napomenuo da je biznismen jedan od najvećih deoničara Tvitera.

  Prema njegovim rečima, suprotna strana ga nije tužila zbog navodnih ranijih kršenja ugovora, već onda kada se odlučio da ga potpuno raskine.

  Pravni tim čelnika kompanija Tesla i SpaceX je insistirao da suđenje počne naredne godine. Rossman je izjavio da ne traže da pravni rasplet traje godinama, već žele da to bude brzo i u razumnom roku.

  Brzo okončanje spomenutog spora je bitno kako bi se ograničila neizvesnost za deoničare, radnike i korisnike. Što spor bude duže trajao, troškovi će biti viši, prenosi CNN.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE