Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Nišu pronađen deo vizantijskog objekta, arheologa izbacili i nastavili radove

  Zidovi vizantijskog objekta pronađeni su prošlog petka na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu, gde je u toku izgradnja stambeno-poslovnog objekta, kažu u Zavodu za zaštitu spomenika.

  Međutim, radovi još nisu obustavljeni, jer šef gradilišta nije dozvolio arheologu da fotografiše i napravi dokaze o tome, te iz Zavoda očekuju reakciju Građevinske inspekcije.

  Tokom pripreme terena za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na niškom Bulevaru, na gradilištu su otkriveni arheološki ostaci.

  Direktorka Zavoda Ljiljana Berić kaže da su nakon prijave građana izašli na teren i da je njihov arheolog video zidove nekog vizantijskog objekta.

  Međutim, građevinski radovi nisu obustavljeni, objašnjava Berićeva, jer arheologu nije bilo dozvoljeno da fotografiše, odnosno napravi dokaze.Očekuju reakciju Građevinske inspekcije.

  „Šef gradilišta mu nije dozvolio da fotografiše. Na osnovu onoga što je video napisao mi je izveštaj i podneli smo prijavu Građevinskoj inspekciji. Pošto mi nemamo mogućnost da izdamo zabranu radova bez dokaza, a nismo mogli da fotografišemo, sada je na potezu Građevinska inspekcija“, kaže Berićeva.

  Očekuje već danas reakciju Građevinske inspekcije, koja može da traži da izađe na teren zajedno sa arheolozima, kako bi radovi bili obustavljeni dok se ne urade arheološka istraživanja.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay, ilustracija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE