Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić spremila ekspoze, vlada dobija dva nova ministarstva

  Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić navela je da će među novim ministrima biti oko 50 odsto žena i da će sigurno biti formirana dva nova ministarstva, među kojima će biti i ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

  Ona je navela da ministru koji bude vodio taj resor „neće biti lako“.

  Brnabić je za TV Pink izjavila da i dalje ne može da priča o imenima i potencijalnim koalicionim partenrima dok ih ne iznese na sednici predseništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i ne dobije podršku od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ostatka partije.

  Dodaje da će vrlo brzo uputiti predlog Narodnoj skupštini i da će nova vlada Srbije biti formirana „u najskorije vreme“.

  Ekspoze je spreman, na tome sam naporno radila sa svojim timom proteklih desetak dana… Građani će znati šta želimo da uradimo do 2025. godine„, rekla je Brnabić i dodala da će izazovi pred novom vladom biti veći, kako bi se održale visoke stope ekonomskog rasta.

  Kao jednu od glavnih stvari iz ekspozea, dosadašnja premijerka je rekla da će borba protiv organizovanog kriminala i korupcije imati jedno od najznačajnijih mesta, ali je odbila da komentariše da li to znači smenu na vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova.

  Na pitanje da li je tačno da su pojedini ministri „odlazili u strane ambasade“ i tražili podršku drugih država da ostanu u sastavu vlade, Brnabić je rekla da je to tačno i da je to bila „najgora moguća stvar koju je neko mogao da uradi“.

  „Ukoliko bilo koja strana ambasada lobira za nekog da bude u vladi, toliko mu se proporcionalno smanjuju šanse da uđe u vladu“, ocenila je Brnabić.

  Na kritike da je formiranje izvršnih vlasti bilo sporo, ona je rekla da je to bilo zbog toga što „veće poverenje građana, znači veću odgovornost“.

  „Kada imate ovoliko poverenje građana… Stvarno sednete i razmišljate kako da opravdate toliko poverenje građana. Vi možete za tri minuta da formirate vladu kada imate ovoliku većinu“, rekla je Brnabić.

  Dodaje i da se, iako veliki broj odluka donosi sama, o mnogim pitanjima konsultuje sa Vučićem, a da bi bila „budala i pretenciozna da to ne čini“.

  „Mnogi političari iz mnogo naprednijih zemalja bi se konsultovali sa Vučićem da mogu, a ja imam mehanizam kojim to mogu da učinim“, rekla je Brnabić.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE