Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Štrajk, Protest, u NEmačkoj

  U Nemačkoj zbog štrajkova izgubljeno više od 1,5 miliona radnih dana

  Broj radnih dana izgubljenih zbog štrajkova u Nemačkoj udvostručen je prošle godine u poređenju sa prethodnom godinom i porastao je na više od 1,5 miliona, objavljeno je u studiji Instituta ekonomskih i društvenih nauka (VSI).

  Ova organizacija naglašava kako su kriza troškova života i skok inflacije nakon pandemije i rata u Ukrajini izazvali talas od preko 300 štrajkova u Nemačkoj, uz nagoveštaj da bi ta cifra mogla da bude i veća ove godine, što će zavisiti od ishoda pregovora sindikata u metalskoj i energetskoj industriji najesen.

  Ko je sve štrajkovao?

  Studija navodi da je izgubljenih 1,52 miliona radnih dana prošle godine najviše od 2015. i povećanje od 126 odsto u odnosu na nivo iz 2022. godine. Talas štrajkova početkom godine zahvatio je železnicu, transport, aerodrome i avio-kompaniju Lufthanza, a poklopio se sa protestima poljoprivrednika i budžetskom krizom.

  Prema VSI, Belgija je zabeležila najviše izgubljenih radnih dana na 1.000 zaposlenih usled štrajkova, sa prosekom od 103 dana između 2013. i 2022. godine, a slede Francuska i Finska sa 92, odnosno 90 dana. Nemačka je na osmom mestu, iza Britanije, navodi se u studiji.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash+

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE