Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U leskovačkom Aptivu poskupela kantina, a topli obrok ostao isti

  U kantini fabrike Aptiva u Leskovcu od 19. septembra značajno su povećane cene hrane, dok su plate više od 5.000 radnika i topli obrok ostali isti.

  U sindikalnom biltenu, piše da tri parčeta hleba, umesto pet, sada koštaju 10 dinara, da je kroasan sa 70 poskupeo na 80 dinara, a kuvano jelo sa 180 na 220 dinara. Naknada za topli obrok je ostala 150 dinara.

  Navodi se i da su radnici s pravom nezadovoljni, jer, kako su dodali, ako Aptiv podiže cene u kantini da bi ispratio inflaciju, to bi trebalo da isprate i plate i naknada za topli obrok.

  Sindikat je, kako je navedeno, pokrenuo to pitanje sa upravom fabrike, te da se očekuje da će menadžment održati obećanje, i da će uskoro korigovati naknadu za topli obrok.

  Naveli su i da će kolektivno pregovaranje biti još jedna prilika da sindikat traži povećanje toplog obroka i njegovo vezivanje za realne cene hrane u fabričkoj kantini.

  Organizacija Samostalnog sindikata metalaca je ocenila i da je nelogično da zarade i nadoknade za topli obrok ostanu iste, a da hrana poskupi.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE