Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U leskovačkoj fabrici „Mita“ ne može se tek tako u toalet

  Nakon „Jure“ za koju se pričalo da zaposleni rade u pelenama, još jedna leskovačka firma ima problem sa odlaskom radnika u tolaet. U fabrici „Mita“ prema rečima bivšeg zaposlenog, radnici se upisuju u svesku kada idu u toalet. U WC mogu samo kada imaju pauzu, a u slučaju češće potrebe moraju pribaviti lekarsko uverenje.

  „Zbog nepoštovanja dogovora o korišćenju WC doneta je sledeća odluka: Zabranjuje se korišćenje WC mimo pauza, osim u slučajevima krajnje nužde. Radnik koji ima potrebu da češće ide u toalet mora dostaviti lekarsko uverenje o svom zdravstvenom stanju. Vršiće se konstantni nadzor putem kamera i ako se utvrdi da neko zluopotrebljava svoja prava o korišćenju toaleta, biće najstrože sankcionisan“, navodno piše u uredbi koju je doneo vlasnik firme.

  Bivši radnik pomenute firme kaže za „Kurir“ da je ova uredba doneta na početku ove godine i da je i dalje na snazi.

  „Strogo se kontroliše ko koliko puta ide u WC, sada radnici moraju da se upisuju u svesku kada odlaze da vrše nuždu. Vodi se evidencija odlazaka i mora da se upiše vreme kada je radnik bio i koliko se zadržao. Sve što je više od dva puta puta se prebacuje radnicima, skreće im se pažnja, budu pozvani na razgovore kod šefova I vlasnika firme. Kažu: „Što si bio? Gubiš vreme, ne možeš da radiš“…kaže izvor lista “Kurir.”

  On dodaje da je jedno vreme čak bila praksa da radnici idu službenim biciklom do toaleta, koji se nalazi na sredini fabričkog kruga.

  Izvor: Kurir

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bane Kontraš

   Ma da, ne treba da idu uopste u toalet, to je luksuz, ukinite im i vazduh, mozda previse trose kiseonik u krugu fabrike, to je luksuz.

  • Milos

   Znajuci koji su lenjivci i prevaranti Leskovcani, ne bi ke cudilo da su isli po 20 puta u wc.

  • Stanislav

   Tražili ste demokratiju i liberalni kapitalizam, eto pa ste dobili. Šerpe su Vam zardjale i pobacane po bunjistima, mislili ste da neće više trebati. Sve je ovo cena 5. oktobra. Da nije bilo dobro nije, ali trebalo je drugačije i mirnije.

  • Radnik

   Idiotizam. A 2 litra vode dnevno min.za dobro zdravlje?!....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE