Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U 102. izbacio svoj prvi album: SAVET „polu-penzionera“ za dug, produktivan život (VIDEO)

  „Znam da sam lud za tobom, izgubljen bez tebe i priznajem ti svoju naklonost. Ali dušo, postoji problem – jednostavno ne mogu da ti zapamtim ime“.

  Ovo je refren jedne od ukupno 10 pesama sa albuma „Senior Song Book“, autora Alana Tripa koji je napunio 102 godine. Sve pesme su šaljivog teksta i iste tematike – tuge zbog starenja.

  Zanimljivo je i to što je ovo album prvenac ovog, kako za sebe kaže, polu-penzionera.

  „Ljudi me pitaju kako to da živim toliko dugo, a sačuvao sam mentalnu svežinu. Kada sve uzmem u obzir, odgovor je u tome da se nikad stvarno ne penzionišeš, već da ostaneš aktivan i nakon odlaska u penziju. I vaš život će se srećno nastaviti“, odgovara Trip.

  Japanski stručnjak za dugovečnost, doktor Šigeaki Hinohara, koji je živeo 105 godina, takođe je rekao da je ključ dugog, srećnog života ostati aktivan.

  „Ne treba se nikada penzionisati, ali ako se mora, trebalo bi da to bude mnogo kasnije od 65 godina“, izjavio je svojevremeno Hinohara.

  Hinohara je od svoje 65. godine radio 18 sati, sedam dana u nedelji kao volonter i „uživao je svakog minuta“. U stvari, volontirao je do poslednjih nekoliko meseci pre smrti, 18. jula 2017. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE