Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Twitter, X

  Tviter „skuplja“ tužbe: Mask duguje za kiriju od Londona do Sidneja

  Kompanija Tviter, u vlasništvu Ilona Maska, suočava se sa još jednom tužbom nakon što je optužena da nije platila kiriju za kancelarije u Londonu, Dablinu, Sidneju i Singapuru.

  Kompanija Fasilitejt sa sedištem u Sidneju traži isplatu preko milion australijskih dolara (666.000 dolara) za navodna dugovanja koja datiraju još od oktobra prošle godine, kada je Ilon Mask kupio tehnološki gigant.

  Fasilitejt je obezbedio instalaciju senzora u Londonu i Dablinu i opremanje kancelarije u Singapuru, dok je u Australiji otkazao kancelariju Tviteru u Sidneju i privremeno uskladištio njen sadržaj, navodi se u dokumentima do kojih je došao Gardijan.

  Iz te kompanije navode da od Maskovog preuzimanja, Tviter nije osporio fakture, već ih jednostavno nije platila. Fasilitejt traži naknadu štete i troškova.

  To nije jedina kompanija koja je tužila Tviter, otkako ga je Mask preuzeo. Fasilitejt je saopštio da su Maskove odluke odbile oglašivače i izazvale finansijsku krizu kompanije.

  Ilon Mask, Tviter

  „Tviter je odgovorio kampanjom ekstremnog stezanja kaiša koja je zahtevala da ga tuže skoro svi kojima duguje novac. Prestao je da plaća zakup nekih svojih kancelarija i da plaća za nekoliko usluga koje još uvek koristi. Tviter je takođe otkazao mnoge ugovore i prestao da plaća ljudima kojima duguje novac“, navodi Fasilitejt.

  Tviter se već suočio sa tužbama zbog navodnog neplaćanja kirije za kancelarije širom sveta.

  Postojale su i spekulacije da je odluka kompanije da ograniči broj tvitova koje mogu da vide neverifikovani korisnici na 600 dnevno bila rezultat toga što Tviter nije platio račune za usluge koje omogućavaju nesmetan rad, iako je Mask tvrio da je to ograničenje trebalo da bude uvedeno zbog „grebanja“ podataka.

  Kao deo masovnih otpuštanja nakon Maskovog preuzimanja krajem prošle godine, kompanija više nema odeljenje za štampu. Zahtev za komentar o slučaju poslat na bivšu kontakt e-poštu primio je emotikon kao automatski odgovor, navodi Gardijan.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay, Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE