Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tviter označio srpske medije koji „SARAĐUJU SA VLADOM“ (FOTO)

  Društvena mreža Tviter obeležila je određen broj medija iz Srbije oznakom „medij koji sarađuje sa Vladom Srbije“.

  Tom oznakom, koja od se od danas nalazi ispod imena medija na njihovim zvaničnim profililima, Tviter je obeležio: RTS, B92, TV Prvu, Tanjug, Kurir, Srpski telegraf, Informer, Pink, Politiku, TV Happy.

  Kako se navodi u objašnjenju Tvitera, oznake na profilima povezanim sa državom obezbeđuju dodatni kontekst o tim profilima koje kontrolišu određeni predstavnici vlada, kao i medijske institucije povezane sa državom, ali i pojedinci koji su bliski sa ovom vrstom entiteta.

  „Oznake se pojavljuju na stranicama važnih Tviter profila i na tvitovima koje šalju i dele ovi profili. Oznake sadrže informacija o državi sa kojom je profil povezan i informacije o tome da li sarađuju sa predstavnicima vlade ili medijima povezanim sa državom. Pored toga, ove oznake uključuju i male ikonice zastava koje signalizuju status profila kao vladinog profila ili medija povezanog  sa državom“, navodi na zvaničnom sajtu Tvitera

  Kada se radi o profilima koji se koriste za lične svrhe i nemaju nikakvu ključnu ulogu na geopolitičkim ili zvaničnim vladinim komunikacijskim kanalima, tada se ne označavaju, dodaje se u objašnjenju.

  „Kako se definišu medijski profili povezani sa državom? Profili povezani sa državom definišu se kao platforme preko kojih država vrši kontrolu nad uredničkim sadržajem preko finansijskih sredstava ili indirektnih političkih pritisika, i/ili kontrolom nad produkcijom i distribucijom ovih sadržaja. Profili koji pripadaju medijskim entitetima povezanim sa državom, njihovim urednicima, i/ili starijim članovima osoblja mogu biti označeni“, objašnjavaju iz Tvitera.

  Kako objašnjavaju, medijske organizacije sa uredničkom slobodom, koje finansiraju države kao što su BBC u Ujedinjenom Kraljevstvu ili NPR u SAD, se ne definišu kao medijski profili povezani sa državom.

  Kompanija navodi da, u slučaju da medij ima oznaku da je povezan sa državom, Tviter neće preporučivati njihove naloge ljudima niti „pojačavati“ domet njihovih tvitova.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE