Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tviter povećava LIMIT REČI: Korisnici će se ovome posebno obradovati

  Tviter isprobava novu funkciju koja omogućava korisnicima da dele „beleške“ duge čak 2.500 reči. Ova društvena mreža trenutno ograničava postove na 280 karaktera.

  Kompanija je saopštila da je ovaj potez bio odgovor na to što ljudi koriste platformu za objavljivanje slika, dužih najava i usmeravanje pratilaca na Newsletter.

  Test će trajati dva meseca. Uključiće malu grupu iz Kanade, Gane, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, piše BBC.

  Nova funkcija ima za cilj da zadrži publiku na Tviteru. Čitaoci mogu da vide naslov i pristupe dužoj belešci klikom na vezu.

  „Od najranijih dana kompanije, pisci su zavisili od Tvitera kada je reč o deljenju njihovog rada, primećenosti, čitanosti i kreiranju razgovora“, rekla je kompanija prilikom objavljivanja nove funkcije Notes.

  Tvitovi, Tviter

  Tvitovi, Tviter (AP Photo/Gregory Bull)

  Opcijom Notes Tviter želi da popuni deo koji nedostaje

  Notes omogućava piscima da stave gifove, fotografije u duge tesktove koji se mogu čitati na Tviteru i van njega. Korisnici će takođe moći da uređuju svoje beleške nakon što budu objavljene.

  Stručnjak za društvene mreže dr Laura Tugud je rekla da će ova funkcija podstaći ljude da ostanu unutar same platforme, umesto da se povezuju sa drugim veb lokacijama.

  „Dodavanje ove mogućnosti znači da je Tviter sada u poziciji da se takmiči sa nekim od popularnih platformi za blogovanje i potencijalno privuče novu publiku i drugačiji tip korisnika“, rekla je ona za BBC.

  Takođe će podstaći postojeće korisnike da bloguju na Tviteru, umesto da se presele na druge veb stranice u tu svrhu. To će pomoći da zadrže svoju publiku.

  Podsećamo, u 2017. godini Tviter je povećao maksimalan broj karaktera za tvitove sa 140 na 280, nakon probe među malom grupom korisnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE