Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Eaton proširuje saradnju sa Microsoft-om

  Kompanija za inteligentno upravljanje energijom, Eaton, danas je objavila da će proširiti svoju saradnju sa Microsoftom kako bi ubrzala primenu svoje EnergyAware tehnologije sistema za zaštitu napajanja (UPS) u ključnim segmentima širom sveta. Proširenje je deo novog strateškog okvirnog sporazuma između Eaton-a i Microsoft-a. Osmišljen je za velike razvojne projekte u industriji, uključujući digitalnu transformaciju, održivost i energetsku tranziciju.

  Ključni element strateškog okvirnog sporazuma je uključivanje Eaton-ove vlasničke tehnologije EnergyAware UPS u Microsoft projekte.

  Primarna funkcija UPS-a je da obezbedi zaštitu rezervnog napajanja ključnim aplikacijama i objektima. Da ih zaštiti od prekida u mreži, ili problema sa kvalitetom električne energije.

  Kroz blisku saradnju tokom nekoliko godina, Eaton i Microsoft su dodavali nove digitalne mogućnosti UPS-u

  To mu omogućava da se koristi kao distribuirani energetski resurs (DER) za podršku mrežama sa visokim nivoima varijabilne proizvodnje obnovljive energije.

  Ovo će omogućiti novu generaciju „mrežno interaktivnih“ centara podataka, uključujući i one kojima upravlja Microsoft, kojima će se pružiti podrška mrežnim operaterima u pružanju ključnih usluga fleksibilnosti. Prodaja fleksibilnosti u mreži je prilika za centre podataka da unovče nedovoljno iskorišćena sredstva. Na primer, obezbeđivanjem skladištenja energije i pružanjem usluga brzog odziva frekvencije koje će mrežnim operaterima sve više trebati kako se obnovljivi kapaciteti povećavaju i mreža gubi inerciju povezanu sa proizvodnjom fosilnih goriva.

  Objašnjavajući značaj ovoga, Craig McDonnell, viši potpredsednik i generalni menadžer odeljenja za energetsku tranziciju i digitalne tehnologije u Eaton-u, izjavio je sledeće:

  Mrežni interaktivni UPS pomaže u dekarbonizaciji energije na nivou mreže, što znači da se njegova prednost u pogledu održivosti proteže izvan centra podataka. Ovo menja igru u smislu upravljanja energijom u okviru ukupnog profila uticaja centra podataka na životnu sredinu.

  „Mrežni interaktivni centar podataka je centar u kome opsežan električni sistem funkcioniše ne samo s ciljem zašte IT podataka i aplikacija klijenata, već i da pruži vredne usluge u području električne energije operateru prenosnog sistema i mreži. Ove pomoćne usluge će biti sve važnije u cilju pružanja podrške mrežama da se izbore sa visokim nivoom varijabilne obnovljive energije“, rekao je Sean James, direktor istraživanja centra podataka, Microsoft.


  O kompaniji Eaton

  Eaton je kompanija koja se bavi inteligentnim upravljanjem energijom i koja je posvećena unapređenju kvaliteta života i zaštiti životne sredine. Vodilja nam je naša posvećenost ispravnom i održivom poslovanju, kao i pružanju pomoći našim klijentima pri upravljanju energijom. Tako je danas, a biće i ubuduće. Koristeći prednosti globalnih trendova porasta elektrifikacije i digitalizacije, ubrzavamo planetarni prelazak na obnovljivu energiju i pomažemo u rešavanju najhitnijih svetskih izazova u vezi sa upravljanjem energijom, pri čemu činimo ono što je najbolje za sve zainteresovane strane i celo društvo.

  Osnovana 1911. godine, kompanija Eaton se nalazi na Njujorškoj berzi (NYSE) skoro jedan vek. Prijavili smo prihod od 19,6 milijardi dolara u 2021. godini i opslužujemo klijente u više od 170 zemalja. Za više informacija, posetite stranicu www.eaton.com. Pratite nas na Twitter-u i LinkedIn-u.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Eaton

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE