Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Vikend je još bolji uz dobre filmove

  SUBOTA

  BIBLIOTEKAR

  Od 15.25 na Radio-televiziji Vojvodine.  Potraga za kopljem sudbine prvi je u nizu televizijskih filmova „Bibliotekar“. Glavni lik je tridesetogodišnji Flin Karsen, dugogodišnji student, kome preti izbacivanje sa fakulteta, jer naprosto ne želi da prestane da uči.

  Njegova majka pokušava da ga natera da se okrene životu, ženama, normalnim stvarima u životima većine muškaraca njegovih godina, i da se mane večitog kopanja po knjigama.

  Međutim, Flina biraju za prvog čoveka tajanstvene biblioteke, i njegova majka ne može da bude više razočarana i pita se da li su sve godine ulaganja i mukotrpnog učenja vodili do posla najobičnijeg bibliotekara?

  Međutim, posao koji je Flinu poveren mogu dobiti samo najbolji od najboljih, jer se uopšte ne radi o nekoj običnoj biblioteci. U pitanju je „biblioteka“ koja, u stvari, krije zbirku najvrednijih predmeta svetske istorije, poput izvorne Leonardove „Mona Lize“, antičke Pandorine kutije, mača kralja Artura i jednog komada Svetog koplja. Upravo to koplje kradu članovi moćne i tajanstvene Zmijske organizacije, a na Flinu je da ga spase.

  Sa njim u potragu kreće i Nikol Nun (Sonja Valger), lepotica, majstor borilačkih veština i pustolov…

  Režija: Piter Vinter,  Glavne uloge: Noa Vajl, Bob Njuart, Džejn Kertin, Olimpija Dukakis, Kajl Meklahlan, Sonja Valger, Keli Hu.

  VARLJIVO SUNCE 2: EGZODUS

  Nikita Mihalkov se 2010. godine ponovo vratio, u ulozi generala Sergeja Kotova, u nastavku Oskarom nagrađivanog filma „Varljivo sunce“. Godina je 1941. a Kotova drže zarobljenog u logoru, dok rat hara planetom. Kada Nemci Rusiju i logov biva napadnut, pa on uspeva da pobegne, zahvaljujući haosu. Kotov je uveren da su njegova žena Marusja i ćerka Nadja izgubile živote u Staljinovim pogromima, ali to nije istina. One žive sa Arsentijevim, koji je Marusju uzeo za ženu.

  Pošto veruje da nema nikoga svog više, Kotov se pridružuje bataljonu dobrovoljaca i neustrašivo se bori protiv Nemaca, nesvestan krvoprolića koje se oko njega dešava. Nadja, pak, saznaje da joj je otac živ i u bekstvu, pa se pridružuje vojsci kao medicinska sestra, s namerom da mu uđe u trag, ne mareći za opasnosti kojima se izlaže time.

  NOĆ U STAROM MEKSIKU

  Od 20.00 na drugom programu RTS-a. Prisiljen da napusti svoj ranč i zemlju, teksaški rančer Red Bouvi odbija život siromašnog penzionera. (A Night in Old Mexico, 2013). Umesto toga odlučuje da sa svojim unukom Galijem, kojeg je tek upoznao, sedne u svoj Kadilak i krene putem poslednje divlje pustolovine, ispunjene oružjem, ženama i pićem.

  To je samo još jedna noć u starom Meksiku…

  Uloge: Robert Duval, Džeremi Arvin, Luis Tosar… Režija: Emilijo Aragon

  TEKSAŠKA POLJA SMRTI

  Od 22.00 na TV O2. Suder, detektiv za ubistva iz teksaškog gradića i njegov partner detektiv Hej, koji je prebačen iz Njujorka, traže sadističkog serijskog ubicu koji iznakažena tela svojih žrtava baca u obližnju močvaru, koju lokalni stanovnici nazivaju Polja smrti. Iako je močvarno mesto zločina van njihove jurisdikcije, detektiv Hej ne može da ignoriše jeziva ubistva i uprkos upozorenjima svog partnera počinje da istražuje zločine.

  Ubrzo ubica menja način delovanja i počinje da proganja detektive i ometa im istragu podmetanjem mogućih tragova na mestima zločina kako bi uvek ostao jedan korak ispred. Kada En, lokalna devojčica nestane, detektivi su u trci s vremenom u kojoj moraju da uhvate ubicu i spasu život devojčice.

  Uloge: Sem Vortington, Džefri Din Morgan, Kloi Grejs Morec  Režija: Ejmi Kanan Man

  ZGRABI I BEŽI

  Od 23.00 na prvom programu RTS-a. On je bivši kriminalac, u programu „zaštite svedoka“. (Hit and Run, 2012)

  Međutim, njegova devojka mora da stigne u Los Anđeles, po svaku cenu i Čarli mora da joj pomogne, iako će time ugorziti svoj identitet.

  Uloge: Daks Šepard, Kristen Bel, Bredli Kuper, Tom Arnold…
  Režija: David Palmer, Daks Šepard

  NEDELJA

  KIDNAPOVANJE GOSPODINA HAJNEKENA

  Od 21.00 na TV O2. Grupa mladih prestupnika otima Alfreda Hajnekena, jednog od najbogatijih svetskih pivara i svakako najuticajniju osobu u Holandiji, i traži otkup za njega. Kidnaperi su ponižavali poslovnog magnata 21 užasan dan, koliko su ga držali okovanog u skučenoj i hladnoj ćeliji. Kad su dobili otkupninu i oslobodili Hajnekena, on polazi u potragu za svojim otmičarima kako bi se osvetio. Zasnovan na istinitoj priči o jednoj od najsenzacionalnijih otmica u Evropi, film „Otmica Hajneken“ je mudri, napeti triler u kome predator postaje žrtva, a moć se dobija kroz osudu.

  Uloge: Džim Sturges, Sem Vortington, Entoni Hopkins Režija: Danijel Alfredso.

  VARLJIVO SUNCE 3: TVRĐAVA

  Od 22.30 na Radio-televiziji Vojvodine. Završni deo trilogije „Varljivo sunce“ Nikite Mihalkova o zapovedniku Kotovu, govori o njegovom povratku kući tokom drugog svetskog rata.

  Uspeva da se vrati, nakon svih nevolja koje su ga stigle, nakon lične izdaje koju je pretrpeo, nakon što je jedva izbegao smrtnu kaznu zbog izdaje države, i konačno nakon što je zamalo stradao u logoru.

  Ono što otkriva po povratku jeste da se sve promenilo i da iznova mora da se bori za svoje ime, svoju čast i ljubav svog života.

  Film Pre buđenja delo je Majka Flenegana koji je i napisao scenario zajedno sa Džefom Hauardom.(Before I Wake, 2015)

  PRE BUĐENJA

  Od 22.50. na drugom programu RTS-a. Popularni Kejt Bosvort i Tomas Džejn tumače uloge roditelja koji pokušavaju da nastave sa normalnim životom posle smrti svog deteta.

  Džesi i Mark odlučuju da usvoje slatkog osmogodišnjeg dečaka Kodija. Oni ne znaju da se Kodi plaši da zaspi.

  U početku, pretpostavljaju da njegova prošlost stvara averziju prema spavanju, ali uskoro otkrivaju pravi razlog: Kodijevi snovi se manifestuju u stvarnosti dok spava.

  U jednom trenutku osete neverovatnu moć Kodijeve mašte, a već u sledećem zastrašujuću prirodu njegovih noćnih strahova.

  Uloge: Kejt Bosvort, Tomas Džejn, Džejkob Tremlej, Anabet Giš, Deš Mihok…
  Režija: Majk Flenegan

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE