TV PREPORUKA: Veče uz opasne i romantične priče

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Veče uz opasne i romantične priče

  DELINKVENTI

  Od 20.00 na prvom programu RTS-a. Prvi put u istoriji je dozvoljeno filmskoj ekipi da uđe u ozloglašeni zatvor Učardone u Palermu i prikaže kako danas izgleda mesto koje je mafija nekada nazivala “Hotel sa pet zvezdica”(Delinquenti, 2013)

  Ovaj istražni zatvor je pušten u rad 1830. godine i o njemu postoje mnogi mitovi i tajne, vezane, pre svega, za prisustvo mafije, saradnju mafije i policije i mnogi drugi što je samoj rediteljki dalo povoda da upravo Učardone odabere za dokumentarni film.

  Učardone nalikuje košnici prepunoj najneverovatnijih likova koji se nalaze sa obe strane rešetaka: seksualnih manijaka, veroučitelja, sveštenika, ubica, edukatora, volontera, pedofila, šizofreničara i mnogih drugih. Unutar ove košnice, ništa nije kao što izgleda, a sve izgovoreno je veoma dvosmisleno.

  ZAMA

  Od 20.00 na drugom programu RTS-a. Krajem 18. veka, u udaljenom kutku Paragvaja, Don Dijego de Zama, oficir španske krune rođen u Južnoj Americi, čeka kraljevo pismo kojim će ga nagraditi premeštajem iz grada u kome stagnira, na neko bolje mesto. (Zama, 2017).

  Njegova situacija je zaista delikatna. Mora da se postara da ništa ne zaseni njegov premeštaj.

  Primoran je da ponizno prihvati svaki zadatak koji mu povere guverneri koji se menjaju dok on ostaje uvek na istom mestu.

  SVILA

  Od 21.00 na TV O2. Film zasnovan na bestseleru Alesandra Barika je raskošan ep koji se proteže na dva kontinenta. Vernost Ervea Žonkura (Majkl Pit) prema njegovoj prelepoj ženi (Kira Najtli) dovedena je u pitanje, za vreme trgovačkog putovanja. Sve više ga privlači konkubina lokalnog japanskog bogataša. Sredinom XIX veka, trgovac svile putuje iz Francuske u Japan da bi pronašao jaja svilene bube koja nisu zarazena epidemijom koja preti snabdevanju Evrope svilom. Sa svojih putovanja u Japan, Erve donosi svom kraju ogromno bogatstvo, ali sa svakim povratkom na daleki Istok, sve je više rastrzan čežnjom prema konkubini lokalnog bogataša i ljubavlju prema svojoj ženi.

  Uloge: Majkl Pit, Kira Najtli Režija: Fransoa Žirar

  UMRETI I VOLETI

  Od 23.30 na TV 02. Ovaj film govori o mladoj ženi, Hildi Tejlor, koja ima neuspešne veze i ubeđena je da će njeni problemi sa muškarcima biti rešeni ako uspe da pronađe oca koga nikad nije upoznala. Kada ga konačno pronađe, otkrije da je on plaćeni ubica. Baš tada sve dođe na svoje i ona shvati ne samo da njeni problemi sa muškarcima imaju smisla, već da je možda pronašla potpuno novo zanimanje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE