Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Veče uz Moniku Beluči i Juana Mekgregora

  MIHAIL TALJ IZ DALEKA 

  Od 20.00 na TV 02. Nepredvidljivi i tragični život genijalnog šahovskog šampiona sveta Mihaila Talja, koji je postao najmlađi svetski šampion u šahu sa 23 godine. (Mikhail Tal. From a Far, 2017)

  Iste godine, dijagnostikovana mu je neizlečiva bolest bubrega i saopšteno da mu je preostala jedna godina života.

  Samo uz pomoć volje i nesmotrenog entuzijazma uspeo je da proživi još 40 godina, ispunjavajući ih nizom izuzetnih šahovskih uspeha, neobjašnjivim neuspesima, ljubavnim osvajanjima i po život opasnom igrom mačke i miša sa KGB-om.

  Režija: Stanislavs Tokalovs 

  OKO INTERVJU: Predsednica Vlade Ana Brnabić

  Od 21.00 na prvom programu RTS-a. Sa premijerkom Anom Brnabić razgovaraće Vesna Damjanić. Glavna tema razgovora biće ekonomski pomaci u senci prištinskih mera.

  GLAS ISTINE

  Od 21.00 na TV 02. Ketrin Bolkovak je ostala uskraćena za starateljstvo nad ćerkom. Da bi bila što bliže ćerki, ona koja je policajac u Nebraski traži transfer. Kada ne uspe da ga dobije, Bolkovak se okreće novoj oblasti poslovanja koje nudi mogućnost zarađivanja većeg novca za kratak vremenski period. Ketrin potpisuje ugovor sa UN da služi kao organ mira u Bosni, i po njenom dolasku pored očigledne barijere jezika, mora da pređe i mnoge druge ne tako transparentne i očekivane. Od starta uviđa da kolege traljavo obavljaju posao i da masovan broj napada na žene biva ignorisan. Kopajući po ovim izveštajima koji su završili u smeću, Katrin pronalazi razni prljavi veš svojih kolega koje će je staviti u veliku opasnost i naterati da se bori sa mnogo većim problemima nego što je očekivala.

  Naziv filma: The Whistleblower (2010), SAD.

  Uloge: Rejčel Vajs, Vanesa Redgrejev, Monika Beluči, Sergej Trifunović Režija: Larisa Kondracki.

  POSLEDNJI DANI U PUSTINJI

  Od 23.10 na Radio-televiziji Vojvodine. Poglavlje iz Biblije, o četrdeset dana koje je Isus proveo usred nemilostive pustinje, u kojoj vidimo borbu dobra i zla, svojstvenu svakom ljudskom biću, sjajno dočarava Juan Mekgregor, glumeći i Isusa Hrista i Satanu.

  Reditelj i scenarista je Rodrigo Garsija, koji se do sada dokazao kao reditelj psihološko-porodičnih drama, a film se bavi kušanjem Isusa od strane đavola tokom njegovog četrdesetodnevnog boravka u pustinji, pre odlaska u Jerusalim. Isusa i đavola igra isti glumac, pa nam je lako zamisliti da je reč ili o blizancima ili unutrašnjoj borbi svakog od nas, posebno kada se prepiru, svađaju i međusobno izazivaju.

  Ovakakav prikaz Satane je jedan od maštovitijih u kinematografiji. Niko drugi ne vidi đavola osim osobe kojoj se obraća. I on ne šapuće nešto poput „ubij, kradi, laži”, već nas prosto suočava sa našim duboko skrivenim željama, a kao i te želje, đavo se najćešće prikazuje Isusu noću i/ili kada je sam. On nije podlac, on zna da uživa i u malim  stvarima i bori se protiv onog što on smatra nepravdom.

  Režija: Rodrigo Garsija, Glavne uloge: Juan Mekgregor, Taj Šeridan Kiran Hajnds , Ajelet Zurer.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE