Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 osnovnih stvari koje svaki preduzetnik treba da obavi pre kraja godine

  Teško je poverovati da se i ova 2018. godina polako završava. Mnogi preduzetnici izlaze na kraj sa svim obavezama, ali je vrlo moguće da su zaboravili nešto kada su pravili svoju „to-do“ listu.

  Evo nekoliko stavki koje morate da zapišete i uradite pre kraja godine:

  1. Podnesite zahteve i potrebnu papirologiju

  Predajte svu dokumentaciju, zahteve i molbe pre kraja godine. Potrebno je vreme da se određene stvari odobre i prođu predviđenu proceduru. Na ovaj način ćete spremni ući u sledeću godinu, jer ćete već u januaru imati sve odobreno.

  2. Organizujte sastanak sa knjigovođom

  Niste stručnjak za finansije i ne možete znati sve iz svake oblasti. Organizujte sastanak sa nekim ko je ekspert za finansije i slušajte pažljivo šta ima da kaže. Ovo je najbolje vreme za ovakve sastanke, jer nakon toga imate vremena da sumirate zaključke i promislite o svemu što ste čuli. Svakako će vas bolje pripremiti za sledeću nedelju.

  3. Ponovo pregledajte svoj inventar

  Šta ste prodali najviše u 2018. godini, a šta niste? Ako ne prodajete materijalne stvari, već nudite usluge, proverite statistiku koje su usluge najtraženije, a koje nisu uopšte.

  4. Spremite se da zaposlite nove ljude

  Ako je vaša novogodišnja odluka da zaposlite nove ljude i to puno radno vreme, sada je pravo vreme za prvi krug razgovora sa kandidatima. Zapamtite, trebaju vam zaposleni koji imaju jedinstvene veštine i znanja i koji mogu da pomognu da vaš biznis „procveta“.

  5. „Apdejtujte“ svoje društvene mreže

  Da li je vaša „cover“ fotografija na fejsbuku stara nekoliko meseci? Da li vaš linkdin profil zahteva „apdejt“ sa novim aktivnostima i projektima? Poslednju nedelju u ovoj godini možete iskoristiti za „sređivanje“ društvenih mreža. Zatim, napravite strategiju za 2019. godinu u planiranju, kreiranju, šerovanju kontenta koji je važan za vaš biznis.

  Izvor: BIZLife, Forbes

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE