Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV preporuka: Veče uz koktel zanimljivih emisija i filmova

   

  SRBIJA U VELIKOM RATU

  Od 20.00 na prvom programu RTS-a. Posle veoma uspešne prošlogodišnje premijere dokumentarno-igranog filma „Srbija u Velikom ratu“, Radio-televizija Srbije je pripremila i istoimenu seriju u pet epizoda. Kroz hronologiju događaja, sa nizom novih detalja, u seriji su opisani uspesi, podvizi, stradanja i tragedija srpske vojske, države i naroda u Prvom svetskom ratu.

  Geopolitički odnosi pred Veliki rat, interesi velikih sila i položaj Srbije, srpski ustupci i austrougarski ratni ultimatum – tema su prve epizode serije. Takođe, u ovoj epizodi govori se i o srpskoj vojsci, bombardovanju Beograda 1914. godine i slavnoj Cerskoj bici.

  PUT U BUDUĆNOST: SENTIMENTALNO VASPITANJE

  Od 23.20 na prvom programu RTS-a. Emisij akoja će nam otkriti šta povezuje gostovanje čuvenog reditelja Mikelanđela Antonionija na FDU 1976. godine, Vima Vendersa, Roberta De Nira, izložbu „Klub 57: film, performans i umetnost u Ist Vilidžu“ u Muzeju moderne umetnosti Njujorku i muzej filma studija Činečita u Rimu?

  O značaju Fakulteta dramskih umetnosti, promenama kroz koje je prolazio, umetnicima koji su ga oblikovali i kako smo stigli do prosečnosti, pitkosti, komunikativnosti, umivenosti.

  TRI GENERACIJE

  Od 23.00 na drugom programu RTS-a. Porodica koja živi pod jednim krovom u Njujorku mora da se nosi sa promenama koje im se dešavaju, a koje utiču na sve. (About Ray/Three Generations, 2015). Rej je tinejdžerka koji shvata da se ne oseća dobro kao devojčica i želi da postane muško. Njena samohrana majka, Megi, mora da pronađe Rejinog biološkog oca kako bi dobila saglasnost koja bi odobrila njenu transformaciju.

  Doli, Rejina baka, teško prihvata da sada ima unuka. Svi članovi porodice moraju da se suprotstave sopstvenim identitetima i nauče da prihvataju promene i pronađu snagu u svojoj porodicu kako bi došli do potpunog prihvatanja i razumevanja…

  Uloge: Naomi Vots, Eli Fening, Suzan Saradon… Režija: Gebi Delal

  NAPAD NA VOL STRIT  

  Od 21.00 na TV 02. Džim je prosečni Njujorčanin koji živi miran život, ima dobar posao, kao službenik kompanije koja se bavi obezbeđivanjem. Voli svoju ženu Rozu, koja se oporavlja od teške bolesti. Ali sve se menja kada ekonomska kriza učini da Džim sve izgubi. Ispunjen besom, Džim puca i kreće da se sveti. Ko mu je oteo život? Zdravstveno osiguranje više ne želi da pokriva troškove lečenja njegove žene, a Džimova ušteđevina vrtoglavo nestaje usled pogrešnih investicija njegovog brokerskog savetnika. Jedino što može da uradi jeste da uzvrati udarac svom žestinom onima koji su doprineli njegovom propadanju – finansijskim institucijama iz „ozloglašene“ ulice…

  Uloge: Dominik Pursel, Erin Karpluk, Edvard Furlong Režija: Uwe Boll

  MLADI AMERIKANCI

  Tačno u ponoć na TV O2. Londonska policija poziva u pomoć američkog stučnjaka za narkotike da bi stali na put narko bandi. Džona Harisa, američkog stručnjaka za narkotike, poziva londonska policija da bi im pomogao u rasturanju lanca droge. Sindikatom upravlja nemilosrdni mladi Amerikanac koji Britance pretvara u okorele kriminalce. Banda je ubila poznatog mafijaša i rastura jeftin heroin po diskotekama širom Londona. Haris se povezuje sa britanskim policajcem Edvardom Fosterom. Oni otkrivaju da je lanac droge samo delić velike internacionalne mafije, a da je mladić čiji je otac radio za američku mafiju ključ za razbijanje lanca.

  Uloge: Harvi Kajter, Vigo Mortensen, Jan Glen Režija: Deni Kenon

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE