TV PREPORUKA: Sećanje na Bertolučija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Sećanje na Bertolučija

  SVET BUDU’NOSTI

  Od 21.40 na drugom programu RTS-a. Zahvaljujući odvažnosti današnjih naučnika, izgleda da će život u budućnosti biti znatno drugačiji. Kako ćemo izgledati, gde ćemo živeti, šta ćemo učiti i raditi i kako ćemo stizati na posao… Kroz serijal “Svet budućnosti” predstavljena su dostignuća nauke čija primena još uvek deluje da je daleko od nas.

  Tehnologija nas opseda sa svih strana, u svakom trenutku i sve brže napreduje. Da li ćemo u budućnosti leteti iznad saobraćajnica, juriti ispod vode, poživeti i sto pedeset godina i putovati svetom pritiskom na dugme. Možda ćemo živeti u plutajućim gradovima na okeanima, koji će moći samo da “dignu sidro” i presele se na neko prijatnije mesto? Hoćemo li prevazići prenaseljenost i potrebu za širenjem gradova gradnjom čitavih avenija koje vise u vazduhu? Biti “virtualno” prisutni na poslu ili na bilo kom mestu? Dobiti najbolju dijagnostiku i lečenje bez obzira gde vam se nalazi lekar?

  U epizodi “Budućnost života na zemlji” upoznaćete istraživače i tehnologije na kojima rade, koje će u potpunosti promeniti naše živote u narednih tridesetak godina.

  MALI BUDA

  Na RTS 3 od 21.55 sećanje na juče preminulog filmskog velikana. Film Bernarda Bertolučija je priča o dečaku iz Sijetla koji bi mogao da bude reinkarnacija slavnog budističkog učitelja. (Little Buddha, 1993).

  Lama Norbu dolazi u Sijetl u potrazi za reinkarnacijom svog učitelja koji je umro pre devet godina. Potraga ga vodi do mladog Džesija, sina ambicioznog arhitekte Dina i učiteljice Lise.

  Otac je u početku neprijateljski nastrojen prema došljaku, međutim, kada Dinov poslovni partner izvrši samoubistvo, doživljava duhovno prosvetljenje i pristaje da zajedno sa sinom i sveštenikom otputuje na Tibet.

  Uporedo pratimo i priču o životu princa Sidarte koji je kasnije postao Buda, dok je kroz flešbekove Bertoluči ispričao priču o temeljima Budizma.

  Uloge: Kris Ajzak, Bridžit Fonda, Kijanu Rivs… Režija: Bernardo Bertoluči

  AERODROM

  Od 21.00 na TV 02. Novinarka Megi Vilan otkriva da je njen oženjeni dečko, Kevin Harison, direktor kompanije koja je upletena u ilegalnu prodaju oružja. Kako bi je sprečio da obelodani ovu informaciju Kevin je odlučio da je ubije pri sletanju na aerodrom Konkord…

  Uloge: Alen Delon, Suzan Blejkli, Robert Vagner Režija: Dejvid Louel Rič.

  Izvor: BIZLife

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE